Come Together – novinarska partnerstva

Projekt “Come Together” (7/2023. – 7/2025.) temelji se na partnerstvu i peer-to-peer učenju između medija zajednice iz šest europskih zemalja. Jedan od ciljeva projekta je osmisliti nove modele održivosti kroz razmjenu znanja i iskustava kojima raspolažu partnerske organizacije.

Stoga ćemo stvoriti zajednicu prakse koja će kroz suradnju, razmjenu i zajednički rad trajno ojačati medije zajednice i organizacije koje su njihovi nakladnici, i to unaprjeđenjem poslovnih modela, razvojem publike i istraživanjem novih načina diseminacije sadržaja. To želimo postići kroz pet specifičnih ciljeva:

  • razvijanje boljih poslovnih modela, povećanje financijske održivosti i otpornosti svih uključenih organizacija
  • razmjena dobrih praksi i znanja između partnera u vezi s financijskim modelima i razvojem publike i zajednice;
  • uspostavljanje zajedničkih obrazovnih programa za mlade i ambiciozne novinare;
  • diseminacija lekcija i uvida ovog projekta sa svim dionicima, s posebnim naglaskom na druge medije zajednice u Europi;
  • podizanje vidljivosti sadržaja medija zajednice među publikom diljem Europske unije.

U projektu sudjeluju: Krytyka Polityczna (Poljska), Kulturpunkt i VoxFeminae (Hrvatska), Gerador (Portugal), Rekto:Verso (Belgija), Voxeurop (europska mreža sa sjedištem u Francuskoj) i EuroZine (europska mreža sa sjedištem u Austriji).

Projekt je sufinanciran iz programa Kreativna Europa Europske unije te od strane Ureda za udruge Vlade Republike Hrvatske.

Projektne tekstove možete pronaći na poveznici: https://www.eurozine.com/come-together/


PROJEKTNE AKTIVNOSTI