Otvoreni poziv: Program edukacije za novinare_ke i urednice_ke

Projekt Come Together pokreće prvi ciklus besplatnog online programa edukacije za novinare_ke i urednike_ce.

Ovaj 30-satni program bavit će se aktualnim izazovima unutar medijske industrije i novinskih redakcija s posebnim naglaskom na promicanje uključivosti i ravnopravne zastupljenosti kroz poticanje različitosti, širenje mreža suradnje i razvijanje profesionalnih vještina kod medijski podzastupljenih skupina. Na taj način želi se osigurati cjelovitiji i pravedniji prikaz društva u medijima.

Osim programa edukacije, polaznici_e će imati priliku predlagati i raditi na svojim novinarskim i uredničkim projektima. Pojedini projekti dobit će financijsku potporu i mentorstvo, što će sudionicima_cama omogućiti da realiziraju medijski sadržaj pod mentorstvom iskusnih urednika_ca.

Prijaviti se mogu novinari_ke i urednice_ci bilo koje dobne skupine s prebivalištem u zemljama koje sudjeluju u programu Kreativna Europa (države članice EU-a i ostale države). Prednost imaju pripadnice i pripadnici skupina koje su nedovoljno zastupljene u medijima.

Prvo izdanje programa organizira Gerador, portugalska platforma za novinarstvo, kulturu i obrazovanje, a održat će se od ožujka do svibnja 2024. Drugo izdanje programa organizirat će hrvatski portal Kulturpunkt, a prijave će biti otvorene u rujnu 2024. godine.

Sudjelovanje je besplatno, ali broj sudionika_ca je ograničen na 25. Program se odvija na engleskom jeziku.

Rok za prijavu je 4. veljače 2024.

Prijava se vrši putem obrasca >> https://docs.google.com/forms/d/e/1FAIpQLSc7bffj6GwxBJBV7uTPkjROJWKQnQyj422aSwrQaurndM4Fwg/viewform


Projekt Come Together sufinancira Europska komisija kroz program Kreativna Europa.


Povezano