Objavljeno

Objavljen program filmskog dijela 14. Vox Feminae Festivala

U sklopu 14. Vox Feminae Festivala koji se ove godine održava online, publici od 8. do 24. svibnja na portalu voxfeminae.net predstavljamo više od 40 filmova na temu rodne ravnopravnost,stvaralaštva i postignuća žena, nestereotipnih rodnih uloga, feminizma, LGBTIQ+ pitanja te rodno osviještenog društvenog angažmana. Filmovi se prikazuju u blokovima, a svaki od blokova na portalu će biti dostupan 3 dana, odnosno 72 sata. Blokove objavljujemo ponedjeljkom i petkom u  podne, a sve projekcije u potpunosti su besplatne. Aktualne filmske blokove možete provjeriti ovdje.

Osim Nagrade žirija, po završetku festivalskog programa autorima/cama dodjeljujemo i Nagradu publike – o kojoj odlučujete upravo vi. Zato vas pozivamo da filmovima ostavite ocjene i tako doprinesete online izdanju festivala te podržite filmašice i filmaše čiji su vas se radovi posebno dojmili.

Po završetku online izdanja filmskog festivala, K-zona će publici uživo premijerno predstaviti dokumentarni film Ane Opalić i Noe Kraljevića, nastao u sklopu projekta ‘LGBTI radnopravnost svima!’.

U dokumentarnom filmu „Želim to i doma“ 9 protagonista i protagonistkinja progovara o svojim iskustvima s doživljenim bullyingom, diskriminacijom i nasiljem. Ideja filma bila je okupiti pripadnike i pripadnice LGBTI zajednice u najširem smislu – tako da su zastupljena „sva slova akronima“ te osobe različite dobi i iskustava – osobe koje su doživjele vršnjački bullying i nasilje zbog svog rodnog identiteta i izražavanja, osobe koje su doživjele obiteljsko nasilje zbog svoje seksualne orijentacije, osobe koje su doživjele fizičke napade na javnim mjestima te osobe koje su zbog neprihvaćanja okoline pokušale suicid. Film progovara i o drugim temama kao što su odrastanje, odnos s roditeljima te comming out i posljedično (ne) prihvaćanje okoline.

RASPORED FILMOVA PO BLOKOVIMA:

1. Predigra blok, petak, 8. svibnja 2020.
2. Obiteljski blok, ponedjeljak, 11. svibnja 2020.
3. IDAHOT blok, petak, 15. svibnja 2020.
4. Čudnovati blok, ponedjeljak, 18. svibnja 2020.
5. WOW blok, petak, 22. svibnja 2020.


Povezano