Objavljeno

Poziv za filmski program petnaestog Vox Feminae Festivala

Prostor rodne i medijske kulture K-zona poziva filmske autore/ice i ekipe – profesionalce/ke, studente/ice i amatere/ke koji u svom radu promišljaju rodnu ravnopravnost i društvenu pravednost da se prijave na natječaj za filmski program 15. Vox Feminae Festivala. Natječaj je otvoren do 20. veljače 2021.

Vox Feminae Festival predstavlja i nagrađuje filmove svih žanrova koji u fokus stavljaju rodnu ravnopravnost i društvenu pravednost,  uključujući feminističke i LGBTIQ teme, ženska postignuća, nestereotipne rodne uloge i odnose, kao i teme o okolišu i ljudskim pravima.

Vox Feminae Festival također potiče na prijavu i prezentaciju biografskih filmova koji slave žene koje su dale značajan doprinos društvu na poljima kulture, politike, znanosti, ljudskih prava i umjetnosti.

Vox Feminae Festival osnovan je s ciljem promicanja i povećanja vidljivosti ženskih umjetničkih postignuća kroz međunarodni natjecateljski filmski program, izložbe i performanse, kao i radionice i obrazovne sadržaje. Sve projekcije na VFF-u su besplatne. Jubilarno, 15. izdanje Vox Feminae Festivala održat će se u svibnju 2021., a filmski program se održava od 20. do 23. svibnja u Kinu Tuškanac.

Filmske prijave mogu se predati putem FilmFreeway platforme, a filmovi se prijavljuju u četiri kategorije:

  • kratkometražni filmovi (svi žanrovi i vrste, trajanje do 40 minuta),
  • dugometražni filmovi (svi žanrovi i vrste, preko 40 minuta),
  • studentski filmovi (svih žanrova, vrsta i trajanja),
  • amaterski filmovi (svih žanrova, vrsta, i trajanja).

Nagrade za najbolja filmska ostvarenja dodjeljuju se u kategorijama:

– Nagrada žirija za najbolji kratkometražni film,

– Nagrada žirija za najbolji dugometražni film,

– Nagrada publike

–  Nagrada žirija za najbolji studentski film (međunarodna kategorija)

– Nagrada žirija za najbolji studentski film (balkanska regija)

– Nagrada žirija za najbolji amaterski / nezavisni film (međunarodna kategorija)

– Nagrada žirija za najbolji amaterski / nezavisni film (balkanska regija).

Novost ovogodišnjeg izdanja Vox Feminae Festivala je Pitching forum posvećen razvoju i financijskoj podršci amaterskih i studentskih filmskih projekata. Više informacija o Pitching forumu, uvjetima i načinu prijave možete potražiti ovdje.


Povezano