Objavljeno

Počinje LOUD! HR program queer feminističkih glazbenih radionica

Autorica vizuala: Jordi Ilić/Sjenomor

K-zona u suradnji s kolektivom Zbeletron kroz ožujak, travanj i svibanj u Zagrebu provodi LOUD! HR program posvećen razvoju organizacijskih i tehničkih vještina u provođenju glazbenih i kulturno umjetničkih programa za LGBTIQ+ i feminističku zajednicu. Program je namijenjen djevojkama i ženama, rodnonebinarnim i rodnovarijantnim osobama koje se kao marginalizirane skupine češće susreću s diskriminacijom unutar glazbeno-scenske industrije.

Cilj programa je kroz ciklus radionica osnažiti djevojke, žene i LGBTIQ+ zajednicu, kao i volontere_ke lokalnih udruga i inicijativa koje djeluju kao queer i feministički/e aktivisti/kinje te ih potaknuti na samoorganizaciju događanja za zajednicu. Čitav LOUD! HR program održava se u trešnjevačkom društveno-kulturnom centru Šesnaestica.

Kao kolektiv Zbeletron ima petnaestogodišnje iskustvo produkcije glazbenih i društveno-kulturnih događanja u sklopu festivalskih i redovnih programa različitih hrvatskih feminističkih i LGBTIQ+ inicijativa i udruga. Kroz LOUD! HR program želja nam je ojačati kapacitete sudionica za samostalno organiziranje društveno-kulturnih i glazbenih događanja poput koncerata i DJ nastupa. Uz znanja u području stvaranja vlastitih audio-vizualnih sadržaja, polaznicie radionica steći će vještine potrebne za produkciju, koordinaciju i provedbu događanja za zajednicu, poput samostalnog postavljanja stejdža za glazbeni nastup, tehničke produkcije događanja ali i DIY izradu promotivnih materijala za plakate i društvene mreže.

Radionice funkcioniraju kao zasebne cjeline, ali će sudionici/e prema željama i interesima moći sudjelovati u čitavom ciklusu radionica:

Radionica organizacije kulturnih događanja (23. ožujka)
– Radionica rukovanja tehničkom opremom za postavljanje scensko izvedbenog prostora (6. i 7. travnja)
– Radionice zborskog pjevanja (9., 16., 19., 23., 26. travnja i 2. svibnja)
– Radionica DIY izrade vizuala (27. travnja)
– DJ radionice (14., 21. i 28. travnja)
– VJ radionice (14., 21. i 28. travnja)

Sudionici/e radionica stečene vještine i znanja imat će priliku prezentirati 3. svibnja, kroz provedbu zajedničke glazbene večeri na otvorenju 18. Vox Feminae Festivala, na platou DKC Šesnaestica.

Kako je program temeljen na principu “od zajednice za zajednicu” voditeljice radionica su članice Zbeletrona i suradnice iz područja glazbene produkcije, odnosno djevojke, žene, rodnonebinarne i LGBTIQ+ osobe koje djeluju na lokalnoj sceni.

Prijave za sudjelovanje, kao i ostale upite oko održavanja programa možete poslati na e-mail: emina@voxfeminae.net

LOUD! HR program Projekt podržavaju Zaklada SOLIDARNA u okviru Fonda za žene kroz Program za razvoj civilnog društva, Grad Zagreb te Zaklada Kultura nova.


Povezano