Objavljeno

Pilot program psiho-fizičkog i ekonomskog osnaživanja LGBTIQ+ osoba

K-zona/Vox Feminae pozivaju LGBTIQ+ osobe na pilot program psiho-fizičke, društvene i ekonomske podrške za ranjive skupine unutar lipanjskog sadržaja društveno-kulturnog centra Šesnaestica na zagrebačkoj Trešnjevki.

Brojna istraživanja pokazuju kako se LGBTIQ+ zajednica učestalije suočava s problemima mentalnog zdravlja u odnosu na cis-rodnu heteroseksualnu populaciju. Okruženje u kojima LGBTIQ+ osobe žive često su diskriminatorna, puna predrasuda ili čak nasilna – što su sve čimbenici koji pogoršavaju njihovo mentalno zdravlje. 

Pilot serijom radionica razvijenih u suradnji s tri stručnjakinje: Barbarom Lacković, Jasminom Mujkić i Monikom Kun, udruga K-zona cilja na poboljšanje mentalnog zdravlja te osjećaja zadovoljstva i samopouzdanja i za LGBTIQ osobe, kroz sadržaj posvećen njihovoj psiho-fizičkoj i ekonomskoj dobrobiti. Lipanjski program radionica je besplatan, a broj sudionika/ca po pojedinom programu je ograničen. Iako je program kuriran oko potreba i iskustava LGBTIQ+ osoba, otvoren je i za druge zainteresirane osobe.

U nastavku donosimo sažeti pregled programa. 


Barbara Lacković: radionica ‘Želim znati i razumjeti’

3.6. i 4.6. ~ 10h do 12h ~ online

Radionica se bavi se značenjem LGBTQ+ akronima, različitim identitetima, spolom, rodom (rodnim ulogama), rodnim identitetom i rodnim izražavanjem. Radionica je namijenjena roditeljima, članovima obitelji, prijateljima, poslodavcima LGBTIQ+ populacije, kao i svima onima koji žele razumjeti i znati više o populaciji te problemima s kojima se susreće.  Radionicu vodi Barbara Lacković koja se od 2018. godine bavi life coachingom te psihoterapijskim radom s LGBTIQ+ osobama. Prijavite se putem obrasca na poveznici.


Jasmina Mujkić: serija radionica pokreta ‘Impro Lab’

10 i 17.6. ~ 11h do 12:30h ~ Šesnaestica (Ozaljska 16/II)

Serija radionica ‘Impro lab’ polaznice/ke potiče da se putem seta iskustveno-istraživačkih vježbi i uputa povežu sa svojim tijelom, povećaju svjesnost o pokretu i kroz pokret poboljšaju svoje tjelesno i emocionalno zdravlje. Radionica je namijenjena svima koji imaju afiniteta prema tjelesnim praksama, znatiželjne/ni su otkriti nešto novo o sebi i voljni raditi u grupi. Radionicu vodi Jasmina Mujkić, diplomirana terapeutkinja pokretom i plesom, s iskustvom rada s ranjivim skupinama. Odjeća treba biti ugodna za kretanje i rad na podu, preporuka je da svatko ponese po dekicu ili yoga mat sa sobom. Prijavite se za termin 17.6. na ovom obrascu.


Monika Kun: radionica ‘Prodajna komunikacija i autentičnost prilikom prodaje’

17. i 18.6. ~ 10h do 12h ~ online

Učenjem i primjenom svjesne, autentične prodaje otvara se prostor za unapređenje društveno-poduzetničkih ideja i poduhvata LGBTIQ zajednice. S navedenom podrškom osobe uče kako njihova rodna/spolna pripadnost ne obilježava njihov uspjeh u komunikaciji te da s punom pozornošću mogu voditi uspješne prodajne razgovore za ostvarenje svojih prodajnih ciljeva. Monika Kun poduzetnica je s preko 15 godina radnog iskustva u marketingu i B2B prodaji i 5 godina neposrednog rada u razvoju proizvoda i usluga. Prijavite se putem obrasca na poveznici.


Više detalja o pojedinim radionicama potražite na poveznicama u naslovima modula!


Ciklus radionica se održava u okviru projekta ‘Centri zajednice’, s ciljem razvoja programa psihološke, društvene i ekonomske podrške za ranjive skupine (LGBTIQ+) unutar društveno-kulturnog centra Šesnaestica. Program je edukativno-društvenog karaktera, i ne pruža adekvatnu zamjenu za konkretnu kriznu psihološku ili direktnu financijsku pomoć.


Povezano