Barbara Lacković: ‘Želim znati i razumjeti’

Radionica ‘Želim znati i razumjeti’ Barbare Lacković bavi se značenjem LGBTQ+ akronima, različitim identitetima, spolom, rodom (rodnim ulogama), rodnim identitetom i rodnim izražavanjem.

Radionica je namijenjena roditeljima, članovima obitelji, prijateljima, poslodavcima LGBTIQ+ populacije, kao i svima onima koji žele razumjeti i znati više o populaciji te problemima s kojima se susreće.

Kroz radionicu sudionice/i prolaze kroz proces osvještavanja i educiranja sebe kao pojedinca, svojih vrijednosti i uvjerenja, te uvjerenja i predrasuda nesvjesno preuzetih iz okoline. Kroz dijeljenje stečenih znanja i uvida na radionici s okolinom dolaze kolektivnog osvještavanja ljudske potrebe za individualnošću i autentičnošću te razumijevanje svijeta oko sebe.

Radionica se održava online u dva susreta, 3. i 4. lipnja, od 10h do 12h.

Pozivamo zainteresirane da se prijave putem Google obrasca. Broj sudionika/ca je ograničen. Sudjelovanje u programu je besplatno.


Barbara Lacković (1987.)  završila je preddiplomski studij na Tekstilno tehnološkom fakultetu u Zagrebu (Inženjerka tekstilnog i modnog dizajna) 2012. S preseljenjem u Irsku 2017. započinje edukaciju na engleskom jeziku te stječe zvanje – Personal Trainer and Fitness Instructor.

Po završetku školovanja krajem 2017. otvara svoju firmu te kao osobni trener radi 1:1 s klijentima koji žele ostvariti promjenu u svojim navikama i izgledu.

2018. godine počinje osvještavati potrebu za znanjem o ljudskoj psihologiji te se upoznaje s Life coachingom. Iste godine upisuje edukaciju te sredinom 2019. dobiva certifikat i zvanje – Practitioner Diploma in Coaching with Neuroscience WACN. Aktivno se počinje baviti Life Coachingom na engleskom jeziku te u nastavku svog školovanja dobiva certifikat – Professional Coaching Practice and Ethics. 2020. godine, po povratku u Hrvatsku, nastavlja školovanje u smjeru NLP-a te dobiva certifikat i zvanje – NLP Practitioner IN. NLP Master IN i Coach ICI upisala je i završila 2021. godine..

2022. godine završava ciklus radionica – LGBT Tuesdays – psihoterapijski rad s LGBTQ+ klijentima U zadnje četiri godine aktivno se bavi Life coachingom na hrvatskom i engleskom jeziku, a u skoroj budućnosti planira upisati studij psihoterapije.

Više informacija o autorici programa potražite na službenom webu.


Ciklus radionica se održava u okviru projekta ‘Centri zajednice’, s ciljem razvoja programa psihološke, društvene i ekonomske podrške za ranjive skupine (LGBTIQ+) unutar društveno-kulturnog centra Šesnaestica. Program je edukativno-društvenog karaktera, i ne pruža adekvatnu zamjenu za konkretnu kriznu psihološku ili direktnu financijsku pomoć.

Povezano