Jasmina Mujkić: Impro Lab

Serija radionica ‘Impro lab’ polaznice/ke potiče da se putem seta iskustveno-istraživačkih vježbi i uputa povežu sa svojim tijelom, povećaju svjesnost o pokretu i kroz pokret poboljšaju svoje tjelesno i emocionalno zdravlje. 

Radionice uključuju rad na osvještavanju daha, interocepcije (sposobnost osjećati svoje tijelo putem emocija, senzacija i različitih tjelesnih stanja), propriocepcije (svjesnosti o sebi  kroz pokret), prostora unutar sebe i oko sebe, te svijesti koliko prostor oko nas utječe i oblikuje naše kretanje i naše obrasce kretanja. Ciklus će se usredotočili na smanjenje napetosti i stresa kroz rad s dahom, razvijanje kreativnosti i izražajnosti putem improvizacije i/ili igre, povećanje vlastitih unutarnjih resursa i otpornosti, komunikaciju kroz/uz potporu pokreta, razvoj svijesti o prostoru te vlastitih granica.

Unutar radionica polaznice/i poboljšavaju raspoloženje i smanjuju razinu stresa, razvijaju svijest o tijelu i poboljšavaju sliku o sebi, povezuju se sa sobom i drugima, povećavaju samopouzdanje, poboljšavaju koncentraciju, pažnju i koordinaciju te svoje sposobnosti na samostalno donošenja odluka.

Uz potporu uputa voditeljice/terapeutkinje, glazbe, rekvizita (npr. loptica, šalova, itd.),  vođenih i slobodnih improvizacija, specifičnih vježbi, naglasak će kroz radionice biti na temama:

  1. Dah i pokret – povezivanje s dahom, kretanje s dahom
  2. Prostor u sebi/moj prostor/prostor s drugima
  3. Tempo/Vrijeme/Težina
  4. Dijeljenje i suradnja

Serija radionica održavat će se u ciklusima u trajanju od sat i 30 minuta, subotama 10. i 17. lipnja (11h do 12:30h) u sigurnom i podržavajućom okruženju. Sudjelovanje u programu je besplatno. Prijavite se za radionicu 17.6. ovdje.

Radionica je namijenjena svima koji imaju afiniteta prema tjelesnim praksama, znatiželjne/ni su otkriti nešto novo o sebi i voljni raditi u grupi. Odjeća treba biti ugodna za kretanje i rad na podu, preporuka je da svatko ponese po dekicu ili yoga mat sa sobom. 


Jasmina Mujkić prvostupnica je studija javne uprave na zagrebačkom Pravnom fakultetu. Svoj put je započela kroz individualnu gestalt psihoterapiju, suvremeni ples te bavljenje somatskim praksama više od 20 godina. Uvidjevši pozitivne učinke terapije i somatskih praksi, 2018. godine upisuje master studije pri Umjetničkom sveučilištu u Rotterdamu za terapeuta pokretom i plesom u trajanju od 3 godine, po čemu se nastavlja baviti terapeutskim radom. 2016. godine završava edukaciju za yoga učiteljicu čija joj praksa donosi uvid u važnost daha, disanja i povezivanja daha s pokretom. Kontinuirano se educira na polju somatskih praksi, prava ranjivih skupina i terapijskog rada.

Prethodno iskustvo uključuje radu specijaliziranoj klinici za osobe oboljele od Korsakovljevog sindroma (Den Haag, 2019.), individualni i grupni rad u klinici Sveti Ivan u Zagrebu s klijentima koji pate od anksioznosti i depresije te blagih oblika traume. Od veljače 2022. radi s klijentima.


Ciklus radionica se održava u okviru projekta ‘Centri zajednice’, s ciljem razvoja programa psihološke, društvene i ekonomske podrške za ranjive skupine (LGBTIQ+) unutar društveno-kulturnog centra Šesnaestica. Program je edukativno-društvenog karaktera, i ne pruža adekvatnu zamjenu za konkretnu kriznu psihološku ili direktnu financijsku pomoć.


Povezano