Objavljeno

Solidarna mapa – točke za snažniju zajednicu!

Solidarna mapa obuhvaća podatke o organizacijama civilnog društva i neformalnim inicijativama na području kvartova Donji grad, Trešnjevka – sjever, Trešnjevka – jug. Točke na mapi sortirane su nekoliko skupina pa tako pored društvenih centara uključuje organizacije i inicijative iz područja umjetnosti i kulture, roditeljstva, zdravlja i okoliša te podrške ranjivim skupinama. 

Ovaj online resurs su razvile tri zagrebačke organizacije – K-Zona, Vestigium i Zajednički put – kao dio projekta ‘Centri Zajednice’ koji se provodi uz podršku Fonda za aktivno građanstvo u Hrvatskoj i u kojem se  razvijaju potencijali solidarnih društveno-kulturnih centara unutar lokalne zajednice u gradskim četvrtima Trešnjevka Sjever, Trešnjevka Jug i Donji grad, te olakšava dostupnost informacija i potencira uključivanje građana u njihov rad. 

Mapi je moguće je pristupiti embedanoj putem web stranica partnerskih organizacija projekta ‘Centri zajednice’ ili putem poveznice LINKLINK, te predstavlja osnovu za izgradnju mreže suradnji Centara zajednice, koja je jedna od finalnih ciljeva projekta. 

Želite nešto dodati ili ispraviti na našoj Solidarnoj mapi?

Upitnikom na poveznici želimo prikupiti podatke o udrugama i drugim organizacijama koje djeluju na području Trešnjevke, i malo šire, kako bismo na Solidarnoj mapi grada stvorile bazu za lakše dolaženje do informacija između pružatelja usluga unutar lokalne zajednice i samih građanki/a.

LINK NA OBRAZAC

Slobodno dijelite s udrugama koje znate, kako bi nas što više bilo uključeno na mapi. Hvala na sudjelovanju i doprinosu!Povezano