Objavljeno

Marisa Tomei u ulozi Glorije Steinem u novoj HBO-ovoj mini-seriji

Četiri godine nakon dokumentarnog filma o Gloriji Steinem, Gloria: In Her Own Words(2011), televizijska kuća HBO priprema novu mini-seriju u čijem će se središtu naći upravo glasovita feministkinja, te utjecajna publikaciju koju je 1971. pokrenula zajedno s Letty Cottin Pogrebin, Mary Peacock, Mary Thom, Patriciom Carbine, Ninom Finkelstein i Joanne Edgar – časopisa Ms.

Nazvana prema spomenutom časopisu, serija će kroz priču o njegovom osnivanju ponuditi širi pogled na ženski pokret u SAD-u krajem 60-ih i početkom 70-ih godina prošloga stoljeća.

Odvjetnicu, aktivisticu i prijateljicu Glorie Steinem Bellu Abzug, zaigrat će Kathy Najimy, inače najpoznatija po komičarskim ulogama u filmovima kao što su Redovnice nastupaju i Hokus Pokus, dok će se u ulozi legendarne feministkinje, spisateljice i aktivistkinje naći Oskarovka Marisa Tomei.

Svestrana Tomei dosad je više puta pokazala da se podjednako dobro snalazi i u komedijama (Kontrola bijesa, Ta luda ljubav) i u dramama (Dobrodošli u Sarajevo, Martovske Ide): za ulogu blagoglagoljive Mone Lise Vito u filmu Moj rođak Vinny osvojila je Oscara za najbolju sporednu ulogu, a za istu je nagradu bilo nominirana i za nastupe u filmovima U zamci i Hrvač.

Zbog svega toga, novinarka web portala BUST! Holly Trantham oduševljena je što će upravo Tomei utjeloviti “živuću zaštitnicu suvremenog feminizma” Steinem (inače stručnu savjetnicu na seriji). [N.K.] Bust


Povezano