Queer večer u Koprivnici: Izložba Ines Kotarac ‘My Queens’ i nastup House of Flamingo

U subotu 22.8. u prostorima FUNK-a po prvi se puta u Koprivnici održava večer posvećena queer kulturi, na kojoj gostuju House of Flamingo, jedinstveni umjetnički kolektiv na ovim prostorima.

House of Flamingo je queer umjetnički kolektiv koji od sredine 2013. godine aktivno djeluje na zagrebačkoj nezavisnoj kulturnoj i queer sceni. Primarna je misija kolektiva stvoriti, osnažiti i proširiti drag kulturu i queer izvedbenu scenu u Zagrebu, ali i šire u čitavoj regiji. Svojim djelovanjem žele vratiti queer kulturu u prostor zajednice s ciljem daljnje emancipacije i osnaživanja zajednice unutar društva u kojem su slobode rodnih te seksualnih identiteta i praksi na sve većem udaru.

Uz nastup kolektiva, u subotu 22.8. održat će se i izložba fotografija Ines Kotarac ‘My Queens’ koja predstavlja svojevrsnu vizualnu povijest djelovanja House of Flamingo, uz pogled iza kulisa i intiman pristup ovom jedinstvenom umjetničkom kolektivu. Izložba je izvorno producirana i postavljena u sklopu 11. Vox Feminae Festivala 2017. godine.

Program se održava u sklopu projekta “FUNK – Centar izvan centra” koji financira Europska unija iz Europskog socijalnog fonda. Više informacija potražite na Facebooku.


Povezano