Objavljeno

Žene umjetnost revolucija i Handmade Kolektiv

Vox Feminae je posvetio mjesec svibanj umjetnicama, pa će  u četvrtak  10. svibnja, nakon projekcije dokumentarca !Women Art Revolution, u Dokukinu s početkom u 19 sati, predstaviti svoj novi projekta Vox Feminae Handmade Kolektiv i otvoriti diskusiju o suvremenim načinima osnaživanja ženske umjetnosti i stvaralaštva.

Svrha Handmade Kolektiva je osnažiti umjetnice, dizajnerice i žene koje se bave izradom rukotvorina, odjeće i nakita omogućivši im prodaju u  fizičkoj i online trgovini.

Članstvo u Vox Feminae Handmade kolektivu uz profil u internetskoj bazi umjetnica otvara mogućnost prodaje radova i rukotvorina uz minimalne marže u butique Slavica u centru Zagreba, kao i putem online shopa koji će se uskoro otvoriti u sklopu portala VoxFeminae.net

U filmu !Women Art Revolution, redateljica Lynn Hershman-Leeson otkriva koje su strategije za integriranje žena u umjetničke strukture i  jačanje vidljivosti umjetnosti žena koristile feministkinje 70-ih godina.

Dokumentarac je nastao iz materijala i intervjua s američkim umjetnicama, kustosicama, povjesničarkama umjetnosti i aktivistkinjama koje je autorica snimala četrdeset godina.

Više o filmu i projektu Vox Feminae i Dokukino ponosno predstavljaju možete pročitati ovdje.


Povezano