Objavljeno

Aromaterapijski & ženski mudar dokumentarac

U četvrtak 12. travnja s početkom u 19 sati je posljednja prilika da u sklopu programa Vox Feminae i Dokukino ponosno predstavljaju pogledate dokumentarac ‘Get Real! Wise Women Speak’ redateljice Joni Steele Kimberlin.

Nakon projekcije će Slobodanka Poštić, baš kao i akterice u filmu, predstaviti svoj aktivni životni stil, od kojeg ne odustaje i u zrelim godinama.

Slobodanka Poštić je složena mješavina mnogih sastojaka koji se uzajamno neprekidno mućkaju u promjenjivim omjerima i odnosima, upravo kao i parfemi po kojima je poznata. Uz sastojke majka, partnerica i prijateljica, tu su i: ex-profesorica i prevoditeljica, ljudskopravašica, manguramapeutkinja, kreatorica prirodnih parfema, voditeljica radionica o njihovoj izradi, autorica manguramapijskih knjiga te organizatorica web stranice manguramapija.info. Stoga će gledanje filma ‘Get Real! Wise Women Speak’ samo u četvrtak imati i manguramapeutski učinak jer će biti obavijeno posebnom mješavinom prirodnih mirisa koje je Slobodanka pripremila samo za ovu prigodu.

Film ‘Get Real! Wise Women Speak’ neutralizira fascinaciju ženskom mladošću koristeći iskustva glumice Jane Fonda, pjevačice Della Reese, budističke svećenice Tenzin Palmo, nobelovke Betty Wiliams i drugih žena. Umjesto da se s čežnjom prisjećaju svoje mladosti i jedrih tijela, u filmu tvrde kako nikad nisu znale više o sebi, te da nakon mladosti koju su proživjele punim intenzitetom, sada jednako uživaju u zreloj dobi.

Nakon travanjskog programa koji je bio posvećen ženskoj mudrosti i zrelosti Vox Feminae i Dokukino predstavljaju četvrtkom 3. i 10. svibnja film ! Women Art Revolution, Lynn Hershman-Leeson. Ovaj dokumentarac detaljno prikazuje razvoj ženske umjetnosti 70-ih godina, uključujući prve feminističke umjetničke edukacijske programe, političke organizacije i programe, te alternativne umjetničke prostore iz kojih su izniknuli novi načini razmišljanja o složenosti rodnih, rasnih, klasnih i seksualnih pitanja.

Raspored projekcija četvrtkom u Dokukinu:

12. travnja u 19 sati
Get Real! Wise Women Speak, r. Joni Steele Kimberlin

REZERVIRAJTE KARTU

 

3. i 10. svibnja
!Women Art Revolution, r. Lynn Hershman-Leeson
trailer

7. i 14. lipnja
Identities, r. Vittoria Colonna Di Stigliano
trailer


Povezano