Objavljeno

Započeo projekt “Moje mjesto u zajednici”

Udruge iz 3 različite županije: Udruga Zora (Međimurska županija) kao nositeljica  s partnerima udrugama K-zona (Grad Zagreb) i Centar za održivi razvoj (Splitsko dalmatinska županija) nedavno su započele s provedbom projekta “Moje mjesto u zajednici”.

U 18 mjeseci trajanja projekta, pažljivo isplaniranim aktivnosti odgovoriti će na glavne prepoznate probleme u njihovim zajednicama. Kako bi saznali koji problemi su najznačajniji za stanovnike/ce njihovih 3 lokalnih zajednica, prvo će provesti istraživanje.

Nakon toga će s građanima provesti zagovaračke kampanje kreirane oko definiranih prioritetnih potreba vezane uz društvenu nejednakost, rodnu neravnopravnost i socijalnu pravdu.

Inovativnim zagovaračkim alatima jačati će i uključiti građane, jer samo zajednički društveni angažman i rad u zajednici dugoročno donosi rezultate.

Monitorirati će djelovanje lokalnih donositelja odluka i pridonositi stvaranju aktivne lokalne zajednice utemeljene na društvenoj jednakosti, socijalnoj pravdi i dobrom upravljanju u kojoj svaki građanin, a posebice socijalno isključeni građani i oni u riziku od siromaštva, mogu i znaju kako ostvariti svoja socijalna i ljudska prava.

Ovim putem pozivaju 3 udruge na sudjelovanje u aktivnostima projekta.

Suradničke udruge imati će priliku sudjelovati u neformalnoj mreži udruga koja teži unapređenju zajednice na području socijalne pravde, sudjelovati na besplatnoj edukaciji o zagovaranju, učiti od iskusnijih udruga i  unaprijediti standarde rada, povezati se sa pojedincima i udrugama u svojoj zajednici i na taj način dizati kapacitete udruge.

Prijave su moguće do 15.8.2015. Detalje pronađite ovdje, a prijavnicu ispunite ovdje.

Udruga Zora sa partnerima udrugama K-Zona i Centar za održivi razvoj upućuje i  poziv za dostavu ponuda za provođenje istraživanja “Moje mjesto u zajednici”Detalje možete pročitati ovdje.

Također, pozivamo i trenere/ice koji se bave zagovaračkim edukacijama da nam se jave za suradnju. Detalje možete pročitati ovdje.  

Projekt “Moje mjesto u zajednici” sufinanciran je od Fondova Europskog gospodarskog prostora i Kraljevine Norveške. Ugovor je potpisan sa Nacionalnom zakladom za razvoj civilnoga društva, u sklopu natječaja “Demokratizacija i ljudska prava”. 


Povezano