Objavljeno

Održane peta i šesta javna akcija u sklopu projekta “Moje mjesto u zajednici”

U sklopu kampanje i projekta “Moje mjesto u zajednici” udruga K-zona održala je petu i šestu javnu akciju: na Trešnjevačkom trgu te platou ispred Doma sportova u Zagrebu u četvrtak 27. listopada.

Družili/e smo se s građankama i građanima koje smo tom prilikom upoznali s projektom i projektnim aktivnostima, kao nastavak na rezultate istraživanja o potrebama unutar lokalne zajednice kojeg je K-zona provela među stanovništvom Trešnjevke Sjever.

 

Građankama/ima Trešnjevke dijelili/e smo brošuru koja objedinjuje sva mjesta i kontakt podatke na koje se građani sa svojim problemima mogu javiti na području Trešnjevke, Gradu Zagrebu, ali i na državnoj razini.

Zajedno s građanima/kama ispunjavali smo razglednice koje uključuju prijedloge za poboljšanje života unutar lokalne zajednice; a građanima je na tabletu prikazan i rad online aplikacije projekt-zajednica.info koja uključuje punktove na razini grada gdje građani mogu potražiti pomoć i savjete.

U razgovoru s građanima/kama kao neki od problema iskristalizirali su se loše gospodaranje i neučestalost odvoda otpada s ulica, manjak zelenih površina, neuređenost platoa kod Doma sportova, manjak adekvatnih sportskih dvorana i sličnih sadržaja…

Projekt “Moje mjesto u zajednici” je podržan od Fondova Europskog gospodarskog prostora, Kraljevine Norveške i Međimurske županije.


Povezano