Objavljeno

Za masovno silovanje u Brazilu uhićeno sedmero muškaraca

Sedmero muškaraca u Brazilu optuženo je za masovno silovanje šesnaestogodišnjakinje koje je krajem prošlog mjeseca izazvalo prosvjede diljem Brazila.

Šestorici muškaraca i jednom dječaku sudit će se za silovanje šesnaestogodišnje djevojke u Rio de Janeiru, objavila je brazilska policija.

Nakon što su fotografije i video djevojke u besvjesnom stanju objavljene na internetu, šokirani Brazilci i Brazilke ujedinili su se u prosvjedima na kojima su se okupili/e u nekoliko navrata kako bi glasno poručili/e da je vrijeme da se Brazilu okonča sve prisutnije nasilje nad ženama.

„Zaspala sam i probudila se na potpuno nepoznatom mjestu, okružena muškarcima. Jedan je ležao na meni, a dvojica su bila na mojim rukama kako bi mi onemogućili da se mičem.“ izjavila je tinejdžerka u anonimnom intervjuu koji je dala za CNN. „Bila sam drogirana, a ljudi oko mene su imali pištolje. Smijali su mi se i međusobno razgovarali.“

Slike koje su objavljene na internetu uz ponižavajuće komentare kojima su se počinitelji hvalili grupnim silovanjem prikazuju muškarce koji poziraju pokraj gole, polusvjesne žrtve.

Cristiana Bento, glavna istražiteljica na ovom slučaju predala je zahtjev za uhićenjem sedmorice muškaraca involviranih u ovaj slučaj.

Iako je ranije objavljeno kako je u silovanju sudjelovalo više od tridesetorice muškaraca, Bento je izjavila kako do sada prikupljene informacije ukazuju na to kako je broj počinitelja vjerojatno manji. Kazala je kako je zbog traumatičnog iskustva i utjecaja droga na organizam žrtve moguće da je njeno sjećanje iskrivljeno.

Bento tvrdi kako je moguće da je na sjećanje žrtve utjecala objava videa uz koji je stajao tekst „Ova ovdje je zatrudnjela s tridesetoricom.“

Osim četvorice muškaraca za koje policija vjeruje da su počinili kazneno djelo silovanja, uhićena su i dvojica muškaraca koji su pomogli u širenju videa na internetu. Zbog navodnog davanja blagoslova ovom događaju priveden je i vođa bande u čijoj se straćari dogodilo silovanje. [E.H.] Independent


Povezano