Objavljeno

Turski predsjednik kontracepciju nazvao ‘izdajom’

Turski predsjednik Recep Tayyip Erdogan “izdajom” je nazvao napore usmjerene na jačanje kontrole rađanja, rekavši da bi kontracepcija mogla “posušiti” cijelu jednu generaciju ljudi, objavili su u ponedjeljak turski mediji, a prenosi Jutarnji list.

Turski predsjednik ovo je izjavio u nedjelju na vjenčanju sina jednog od svojih najbližih suradnika, poslovnog čovjeka Mustafe Kefelija.

“Jedno ili dvoje (djece), to nije dovoljno. Ako želimo osnažiti svoj narod, treba nam dinamičnije i mlađe stanovništvo. To nam treba kako bismo Tursku doveli na razinu modernih civilizacija”, rekao je pred tek oženjenim parom.

“U ovoj zemlji”, protivnici “već godinama sudjeluju u izdaji kontrole rađanja, nastojeći isušiti našu generaciju”, dodao je.

“Jedno dijete je sinonim za samoću, dvoje za rivalstvo, troje za ravnotežu, a četvero za obilnost. A Bog se brine za ostalo”, nastavio je Erdogan.

Otac četvero djece, dva dječaka i dvije djevojčice, Erdogan je već iznosio prijedloge o ograničavanju prava na pobačaj i pilule za dan kasnije, no, nedjeljna je izjava dosad najžešća po pitanju kontracepcije.


Povezano