Objavljeno

SAD: Objavljeno prvo izvješće za zaštitu studentica od seksualnog zlostavljanja

Radna skupina Bijele kuće, objavila je prošli tjedan prvo izvješće za zaštitu studentica od seksualnog zlostavljanja. Izvješće, nazvano Not Alone: The First Report of the White House Task Force to Protect Students from Sexual Assault, navodi korake koje će radna skupina poduzeti da spriječi seksualno zlostavljanje i podrži žrtve na sveučilišnim kampusima, koristeći smjernice sakupljene tijekom 90-dnevnog razdoblja ispitivanja.

Uz ostale korake, radna skupina će pokrenuti i razvijati strategije prevencije seksualnih napada na kampusima, dati posebnu obuku sveučilišnim zaposlenicima, i učiniti vladine napore transparentnijima i jasnijima lansiranjem nove web stranice: www.notalone.gov

“Objavljivanje ovog izvješća važan je korak u borbi protiv pošasti seksualnih napada na sveučilištima”, rekla je Eleanor Smeal, predsjednica Feminist Majority Foundation. “Oduševljeni smo što je Bijela kuća pokrenula konkretne akcije i smjernice za podržavanje žrtava nasilja i pomaže sveučilištima u sprječavanju seksualnih napada. Niti jedna studentica ne bi se trebala susresti sa seksualnim nasiljem. Niti bi ih trebali zanemarivati školski službenici za koje vjeruju da ih štite.”

Predsjednik Obama, u siječnju je oformio radnu skupinu i objavio inicijalno izvješće po kojem je jedna od pet žena bila izložena seksualnom napadu na sveučilištu, ali samo 12% studentica prijavilo je napad. Uz to, na čak 55 fakulteta nedavno su pokrenute istrage zbog krivog postupanja u slučajevima seksualnih napada na kampusima.

Feminist Majority Foundation, kroz svoju mrežu na više stotina sveučilišnih kampusa, pokrenula je Kampanju za zaustavljanje seksualnog nasilja na kampusima (Campaign to End Campus Sexual Violence) kako bi prisilila sveučilišta da se više aktiviraju po tom pitanju. Feminist Majority Foundation ujedno sudjeluje u nekoliko koalicija na mnogim kampusima i obučava studentske aktiviste za borbu protiv ovog problema. [B.Z.] Msmagazine.com


Povezano