Objavljeno

Rekonstrukcija Ženski fond ima novi newsletter

Rekonstrukcija Ženski fond prva je lokalna feministička organizacija u Srbiji, s misijom podržavanja emancipatorske društvene i političke uloge žena.

Fond je osnovan kao rezultat suradnje triju organizacija, Fonda za otvoreno društvo Srbija, Žena u crnom Beograd te Ženskih studija i istraživanja Novi Sad. Kako bi proslavile i obilježile prvih 10 godina postojanja, Rekonstrukcija Ženski fond  predstavila je po prvi put svoje aktivnosti u newsletter  formatu. Njihov newsletter moguće je primati slanjem e-maila sa subjectom SUBSCRIBE na adresu office@rwfund.org.

Prvo izdanje newslettera otvara članak Rekonstrukcija Ženski fond: kontinuitet i razvoj!, kao svojevrstan manifest u kojem se izjašnjavaju kako se njihov projekt „oslanja se na kontinuitet i razvoj antimilitarističkih, antinacionalističkih, grassroots, akademskih i umetničkih programa i aktivnosti ženskih grupa“, s posebnim osvrtom na feministički pokret. „Čak i među ljudskopravaškim organizacijama, feminističke grupe često imaju bolje razumevanje univerzalnosti i holističkih koncepata, gaje nehijerarhijske poglede na ljudska prava i praktikuju inkluzivnost koja je iznad pačvorka identiteta i političke korektnosti.“

Newsletter pokriva i podršku i partnerstva, predstavlja programe za podršku aktivizmu mladih žena od 16 do 30 godina – Ogledalo, te Interkultivator koji je za 10 učenica beogradskih srednjih škola i fakulteta organizirao radionice na kojima su imale priliku upoznati se s osnovnom strukturom operacijskih sustava, poviješću interneta, uz primjere ženskih organizacija s područja tehnologije i programiranja. Također, kampanjom OTČEPI SE – UČIPI SE GDE TREBA! podsjećaju na važnost ulaganja u budućnost žena, ženskih grupa, te pozivaju na ulaganje u jedinu žensku fondaciju u Srbiji.

Vezano uz donacije, prvi broj donosi i iskustva i pohvale od strane dosadašnji donatorica, poput Walter Veirs iz Mott fondacije i Violete Krasnić, direktorice programa Globalnog fonda za žene za Europu, Centralnu Aziju, Bliski istok i Afriku. [A.M.F.G.] rwfund.org


Povezano