Objavljeno

Rap video o problemu silovanja u Indiji postao viralan

Pankhuri Awasthi i Uppekha Jain jučer su objavile Youtube video klip koji je u vrlo kratkom periodu pogledan više od 150,000 puta, a objavljen je nakon recentne vijesti o silovanju starije časne sestre te pokušaja indijske vlade da zabrani prikazivanje BBC-jevog dokumentarca o slučaju ubojstva Jhoti Singh.

Video otvara napomena da se ne radi o nikakvom eksplicitnom sadržaju, već samo o eksplicitnom progovaranju o svakodnevici žena u Indiji.

Kombinirajući hindi i engleski jezik, ove žene, rodom iz Mumbaija, govore o širokom rasponu tema, od rodno utemeljenog infanticida do seksualnog nasilja te gledatelje/ice upozoravaju da je vrijeme da „svi skupa pronađemo nove definicije časti, digniteta, poštovanja i maskuliniteta“.

Awasthi je i ranije upozoravala žene da ne dozvoljavaju bilo kakav oblik nasilja, jer toleriranje jednog slučaja samo znači da će se opet ponoviti, a obje su se na svojim FB zidovima zahvalile svima koji ih podržavaju te izrazile zadovoljstvo zbog širenja njihove poruke. [Ž.V.] Independent


Povezano