Objavljeno

Prva članica Muppetsa s autizmom

Ulica Sezam (Sesame Street) oduvijek je imala raznovrsne likove kako bi reprezentirala što širi spektar iskustava i to s raznolikom glumačkom i Muppet postavom. Ovaj put još su jednom proširili svoje obzore uvodeći lik Julie, Muppet djevojčice s autizmom.

Julie je dio kampanje Sesame Street and Autism: See Amazing in All Children (Ulica Sezam i Autizam: Vidi ljepotu u svoj djeci), čiji je cilj podizanje svijesti o problemima s kojima se susreću djeca s autizmom te povećanje reprezentacije likova s autizmom.

Ulica Sezam također je izvjestila da im je namjera kreirati resurse za obitelji djece s autizmom kako bi im pomogli/e u smanjenju stresa s kojim se svakodnevno suočavaju.

Novi lik, Julie, za sad možete vidjeti u online knjižici u posebnoj rubrici internetske stranice Sesame Street koja je posebno dizajnirana za djecu s autizmom, no čini se da će se pojaviti i u samoj Ulici Sezam.

“Sesame Workshop ima značajnu ulogu u podizanju svijesti i razumijevanja o autizmu. Ovaj projekt nastavak je uvjerenja koje smo uvijek zagovarali/e, a taj je da smo svi različiti, ali i jednaki“, rekla je Sherrie Westin, izvršna potpredsjednica Sesame Workshopa. [M.B.] WGNtv


Povezano