Objavljeno

Priča Anne Frank u animaciji proslavljenog izraelskog filmaša

Redatelj za Oscara nominiranog animiranog filma Valcer s Bashirom Ari Folman u svom u svom novom projektu obrađuje popularnu priču o odrastanju  židovske djevojčice Anne Frank za vrijeme Drugog svjetskog rata, prenosi Indiewire.

Ono što ovaj uradak čini posebno zanimljivim jest činjenica da će Annini doživljaju biti pričani iz perspektive njezine imaginarne prijateljice Kitty, koja je u filmu prikazana kao moderno obučena djevojka koja u rukama drži Annin dnevnik i dolazi u posjet muzeju Kuća Anne Frank u Amsterdamu.

Stranica Cinemascope prije nekoliko je dana objavila prve kadrove dvaju različitih stilskih pristupa filmu. Tako nam je omogućeno da zavirimo iza kulisa i vidimo dijelove priče snimane stop-motion i 2D tehnikom.

Kadrovi iz ranije faze razvoja animiranog filma, oni izrađeni 2D animacijom, prikazuju aktivnosti članova dviju židovskih obitelji skrivenih u tajnom stanu, kao i slike iz Annine mašte koje nam daju uvid u njeno viđenje rata kao bizarnog šarenog karnevala.

Druga skupina fotografija prikazuje kadrove novijeg datuma, snimane tehnikom stop-motiona, prema kojem se trenutno u Londonu razvija i ostatak filma. [M.M.]


Povezano