Objavljeno

Deset filmova hrvatskih animatorica prikazano na filmskom festivalu ‘Tricky Woman’

Najveći festival animiranog filma u Austriji ‘Tricky Woman 2015’, na kojem je prikazano 150 filmova iz cijeloga svijeta, među kojima i deset iz Hrvatske, završen je dodjelom nagrada u Metro Kinokulturhausu u Beču. Nagradu grada Beča u iznosu od 4000 eura dobio je film Nina slovačkih autorica Veronike Obertove i Michaele Čopikove.

“Festival je napredovao po porastu produkcije i kvaliteti programa i razvio se u kvalitetan festival aktualne produkcije ženskog animiranog filma”, izjavio je umjetnički ravnatelj zagrebačkog festivala Animafesta Daniel Šuljić, te dodao je da je bečki festival prigoda da se autorice filmova upoznaju i razmjene iskustva o radu i o suradnji.

Hrvatski filmovi na festivalu prikazani su u programu ‘Tough Cookie’ i predstavljaju, kako je rečeno, živu i raznoliku scenu hrvatskih animatorica koje istražuju teme društva, obrazovanja, gospodarstva i imigracijskih politika.

To su filmovi Prva jutarnja Martine Lukanović, Vast Landscape Lee Vidaković, Uvijek ili nikad te Wolf Games Jelene Oroz, Simulacra Ivane Bošnjak i Thomasa Johnsona, St.Ivan’s Bath Tee Stražičić, Site Selection Mare Šuljak, Miramare Michaele Mueller, Bla Martine Meštrović i Glad Petre Zlonoge.

“Festival je bio jako dobro organiziran, na njemu su prikazana vrlo kvalitetna filmska ženska ostvarenja, a protekao je u ugodnoj atmosferi”, izjavila je za Hinu autorica filma “Bla” Martina Meštrović.

Međunarodni festival animiranog filma Tricky Women 2015. održan je od 11. do 15. ožujka, a na njemu su dominirala ženska filmska ostvarenja. Tportal


Povezano