Objavljeno

Predstavljena kampanja ‘Građani glasuju PROTIV’

Kako bi potaknule što više građana da iziđu na referendum i glasaju PROTIV predložene izmjene Ustava, brojne udruge koje se godinama bave zaštitom i promicanjem različitih segmenata ljudskih prava započele su kampanju „Građani glasaju protiv!“ koja je predstavljena na konferenciji za novinare u Oktogonu u Zagrebu.

U ime organizatora kampanje, poruke su poslali Korana Radman, Duje Prkut i Sara Lalić.

„Za nas su sve obitelji, kakve god one bile, jednake i sve zaslužuju našu pažnju i jednako priznanje. Ovim referendumom, osim što će se možda odlučivati tko ima pravo zvati se obitelj, otvara se mogućnost da se jednog dana odlučuje i o drugim sferama naše privatnosti kao što su primjerice umjetna oplodnja ili pobačaj“, rekla je Korana Radman.

„Ovaj referendum nije o braku, niti o obitelji, čak niti o pravima jedne manjine. Ovo je referendum o tome kakvu Hrvatsku želimo imati i u kakvoj Hrvatskoj želimo živjeti. Ovaj referendum je prvi korak u ispunjenju opasnog političkog programa „U ime obitelji“ i propale političke inicijative „HRAST“, koji se pokušava ponovno vratiti u političku arenu. Ovo je prvi korak, a nakon toga slijede drugi. Slijede nam zakoni koji zaviruju u ključanice naših stanova, ulaze u privatnu intimnu sferu pojedinaca, u naše spavaonice i određuju što će se događati u maternicama žena. Ovo su oblici totalitarnoga društva i zato je bitno da svi izađu i glasaju PROTIV jer 1.12. biti PROTIV znači biti demokrat i biti antitotalitaran!“, smatra Duje Prkut.

Podršku kampanji na konferenciji za novinare izrazili su i Vinko Brešan, Daniela Trbović, Barbara Nola, Luka Tomaš, Ankica Lepej i Mile Kekin.

„Tko god misli da je ovaj referendum referendum za ili protiv istospolnih zajednica, taj ili jako griješi, ili je jako naivan. Ovo je referendum za prava svih nas, prava da nam nikakve udruge ili inicijative ne mogu zavirivati u krevet, ne mogu uređivati kako ćemo živjeti, ne mogu određivati s kim ćemo se nalaziti i ne mogu određivati kako ćemo odgajati našu djecu u našim stanovima. Zato treba glasati PROTIV jer ako oni pobjede, ugurat će nas u grob iz kojega se nećemo iščupati jako jako dugo vremena”, smatra Brešan.

Više o kampanji pronađite na službenim stranicama i FB-u.


Povezano