Objavljeno

#JutrosSamStala – započela kampanja o neplaćenom kućanskom radu

Vizual: Ana Tavić

Mreža 4. smjena – nevidljivi rad, koja u fokusu ima usklađivanje privatnog i poslovnog života muškaraca i žena, pokreće kampanju #JutrosSamStala kojoj je cilj osvijesti javnost o svakodnevnom neplaćenom kućanskom radu koji se smatra „ženskim“. Peglanje, čišćenje, kuhanje, pranje odjeće, planiranje, briga o djeci…

Što bi se dogodilo da žene stanu s kućanskim poslovima? Tko bi ih obavio? Bi li nastao kaos?

Žene, majke, pozivamo vas da se pridružite kampanji u kojoj prikupljamo priče o neplaćenom kućanskom radu!

Uz hešteg #JutrosSamStala objavite javno svoje priče uz fotografije koje prikazuju što se dogodi kad stanete sa svakodnevnim kućanskim radom, ili nam ih pošaljite putem Facebooka ili e-maila kako bismo ih mi (anonimno) objavile.

U sklopu kampanje napravljen je i Twitter profil Iskra B. (@JutrosSamStala) putem kojeg će se također prikupljati i objavljivati priče.

Kampanja je dio projekta “Utjecaj javnih politika na kvalitetu obiteljskog i radnog života te na demografsku sliku Hrvatske – prostori promjene”, sufinanciranog iz sredstava Europskog socijalnog fonda i proračuna Republike Hrvatske.

Nositeljica projekta je udruga B.a.B.e., a partneri su: Sveučilište u Zadru, Grad Novska, Vukovarsko – srijemska županija, Udruga za ljudska prava i građansku participaciju PaRIter, Udruga ‘HERA’ Križevci, Centar za građanske inicijative Poreč, Ženska udruga “IZVOR”, Hrvatska udruga poslovnih žena Krug, Domine – organizacija za promicanje ženskih prava, Prostor rodne i medijske kulture K-Zona te Mreža mladih Hrvatske.


Povezano