Objavljeno

Portal VoxFeminae potpisao Sporazum o prihvaćanju smjernica Medijskog kodeksa

Portal VoxFeminae.net dana 14. srpnja potpisao je Sporazum o prihvaćanju smjernica Medijskog kodeksa – vodiča za profesionalno i senzibilizirano izvještavanje o nasilju prema ženama i femicidu s Pravobraniteljicom za ravnopravnost spolova, Višnjom Ljubičić, kao nositeljicom projekta EU projekta „Izgradnja učinkovitije zaštite: promjena sustava za borbu protiv nasilja prema ženama“.

Medijski kodeks – vodič za profesionalno i senzibilizirano izvještavanje o nasilju prema ženama i femicidu, koji je predstavljen 8. ožujka 2019. godine povodom Međunarodnog dana žena u Hrvatskom novinarskom domu, vodič je za medijske djelatnike/ce za profesionalno i senzibilizirano izvještavanje o slučajevima nasilja prema ženama, a nastao je na temelju analiza medija i u suradnji s medijskim stručnjacima i stručnjakinjama.

Pravobraniteljica je pokrenula inicijativu pristupanja Sporazumu o prihvaćanju smjernica Medijskog kodeksa kako bi se okupio što veći broj medija koji će prihvatiti i provoditi smjernice. Navedenoj inicijativi pridružio se i naš portal, koji kao neprofitni medij promiče načela ravnopravnosti spolova i nediskriminacije te potiče informiranje, osnaživanje, edukaciju i umrežavanje žena, mladih, LGBTIQ osoba te organizacija civilnog društva kao i svih onih koje svojim radom doprinose stvaranju društva rodne ravnopravnosti.

Foto: PRS

Povezano