Objavljeno

Plastična vagina povrijedila vjerske osjećaje u Španjolskoj

Tri su žene u Španjolskoj suočene s optužama za zločin protiv vjerskih osjećaja zato što su tijekom prosvjeda na Praznik rada 2014. godine, po uzoru na Djevicu Mariju čija se skulptura tradicionalno nosi na uskršnjoj procesiji, tijekom prosvjeda nosile veliku plastičnu vaginu, prenosi The Local.

Mnoga španjolska vjerska slavlja uključuju procesije tijekom kojih se nosi skulptura Djevice Marije, a optužba kaže da su se tri neimenovane žene izrugale ovom običaju ponijevši na paradi, koju je organizirao glavni španjolski sindikat (CGT), plastičnu vaginu.

Osim toga, neke od sudionica prosvjeda nosile su crne velove od čipke koje vjernice često nose prilikom vjerskih proslava, dok su se druge pojavile u stožastim kapuljačama koje tijekom Uskrsa nose pripadnici vjerskih udruženja.

Spomenute tri optužene sudionice pred sudom će se pojaviti u veljači 2016. zbog zločina protiv vjerskih osjećaja, a pridržit će im se i dva tajnika  CGT-a protiv kojh je optužnicu podiglo Španjolsko udruženje kršćanskih odvjetnika zbog „izazivanja diskriminacije, mržnje i nasilja“.

Miguel Sevillano, iz CGT-a, naveo je da žene nisu povezane sa sindikatom, već da se radi o feminističkoj skupini, no ističe da ne vidi sličnost između plastične vagine i skulpture Djevice Marije.


Povezano