Objavljeno

Papergirl ili umjetnost na biciklu

Zagrebačka verzija umjetničkog projekta Papergirl, prvi puta organiziranog u Berlinu 2006. godine, a kasnije održanog u nizu drugih gradova (New Yorku, Istanbulu, Birminghamu, Dublinu, Leedsu, Novom Sadu) pod upravljačkom je palicom Ivane Režek i Marine Pirš zakazana za lipanj ove godine.

Projekt podrazumijeva dijeljenje različitih umjetničkih radova slučajnim prolaznicima putem bicikla. Na taj način želi se izvesti umjetnost iz muzeja i galerija na ulicu, među ljude koji za umjetnost nemaju strpljenja, vremena ili mogućnosti. Ime je nastalo po uzoru na Paperboys, dostavljače novina iz Amerike.

Glavni ciljevi projekta su, prema riječima organizatorica, dobra zabava, donošenje umjetnosti “običnom” čovjeku te ostvarenje njihove međusobne komunikacije dopuštajući umjetnosti da sama izađe na ulicu tražeći svoju publiku. Papergirl nudi i niz popratnih programa, uključujući grupnu izložbu radova koji će kasnije biti podijeljeni.

Svi zainteresirani mogu se pridružiti slanjem svojih radova do 1. lipnja. Tema, format, stil i tehnika radova su slobodni, a jedini uvjet koji radovi moraju zadovoljavati je da se mogu zarolati u tuljac.

Dodatne informacije o projektu možete potražiti na njihovoj facebook stranici, a već pristigle radove pogledati na blogu Papergirlsa. Više na Pogledaj.to… [A.K.]


Povezano