Objavljeno

Lena Dunham pokreće newsletter za djevojke

Nakon uspješne suradnje na seriji Girls, Lena Dunham i Jenni Konner za jesen su najavile Lenny – tjedni newsletter o svim temama (trivijalnim i ozbiljnim) koje zanimaju suvremenu djevojku.

Uz doprinos urednica Jessice Grose, Laie Garcie i Doreen St. Félix, Lenny će uključivati tekstove brojnih Dunhaminih slavnih poznanika/ca, ali i samih čitatelja/ica.

 „Tražimo ljude koji žele govoriti o radikalnoj politici, ali usto žele govoriti o modi i Rihanni; ljude koji razumiju da se sve to može događati u isto vrijeme“, kaže Dunhamina savjetnica Audrey Gelman.

Iako još nije jasno kako će se Lenny razlikovati od ostalih ženskih časopisa i feminističkih web stranica, cilj je razviti novi oblik feminističkog diskursa koji je polemički, a ujedno obuhvaća široki raspon tema, od političkih do onih ležernijih.

Prema riječima Jessice Grose, koncept zasad nalikuje „Rookienoj starijoj sestri“ ili kombinaciji Goopa i Grantlanda

Zamisao newslettera čini se logičnom kada uzmemo u obzir Lenin ambivalentan odnos prema internetu koji joj je uz pozitivna iskustva s obožavateljima priuštio i brojne traume.

Dunham na ovaj način želi uspostaviti izravniju i tradicionalniju vezu s čitateljicama te stvoriti svojevrsno utočište od kaotičnog i bučnog ostatka interneta.

Čak i kada preraste svoju prvotnu formu, Lenny neće sadržavati odjeljak za komentare koji bi omogućio ometanje čitateljskog iskustva govorom mržnje. Pokretačice će projekt isprva samostalno financirati, a u budućnosti računaju na sponzore koji „surađuju s nezavisnim umjetnicama i dizajnericama na priuštivim i dosjetljivim proizvodima“.

Krajnji je cilj stvaranje konstruktivnog dijaloga između različitih feminističkih pristupa i razvijanje solidarnosti među ženama. BuzzFeed…

 


Povezano