Objavljeno

Produljenje natječaja za sudjelovanje na DAN D-u

Međunarodni festival dizajna DAN D, ove se godine održava od 15. do 17. lipnja u Staroj klaonici u Heinzelovoj ulici, Zagreb. Središnja izložba festivala okupit će 100 najboljih i najzanimljivijih autora, autorica i autorskih timova iz regije do 35 godina starosti, koji predstavljaju svoje radove u području vizualnih komunikacija, industrijskog dizajna, modnog dizajna, dizajna novih medija itd.

Dan D zajednički organiziraju Hrvatsko dizajnersko društvo (HDD) i Pepermint u suradnji sa Studijem dizajna, a rok za prijave na natječaj za sudjelovanje na spomenutoj izložbi produljen je do 10. svibnja!

Cilj projekta je, od osnutka 2010. do danas, podržati i promovirati rad kvalitetnih mladih autora/ica, osigurati vidljivost njihovog rada u javnosti, učvrstiti suradnju pojedinaca, institucija i dizajnerskih inicijativa iz regije te stvarati i razvijati veze s partnerima iz područja gospodarstva.

Ove godine program festivala traje tri dana. Početni, Radni dan D, ciljano je osmišljen s namjerom povezivanja i stimuliranja suradnje mladih dizajnera i poduzetnika/ica te, između ostalog, uključuje edukativna predavanja na temu design managementa, prezentaciju uspješnih suradnji dizajnera i poduzetnika, razgledavanje izložbe uz stručna vodstva i dinamične neformalne sastanke i prezentacije.

Kroz neformalni jednodnevni coworking session potaknut će se i zajednički rad, razmjena ideja i produktivne suradnje na licu mjesta.

Dan D 2012. uključuje i niz gostujućih izložbi, među kojima je Mikserova inicijativa Young Balkan Designers, kao i nedavno lansirani projekt Design Tourism: Croatian Holiday ’12, internacionalna platforma Ministry of Pleasure te nekoliko drugih. Također, najavljena su i predavanja inozemnih dizajnera i teoretičara dizajna kao i maratonske prezentacije autora, autorica i timova.

Kao ogledalo nekomercijalnoj središnjoj izložbi, drugu godinu zaredom D-market predstaviti će probrane domaće i regionalne dizajnerske brendove.

Detalje o natječaju i pravila sudjelovanja pročitajte ovdje. Dan D festival možete pratiti na Facebooku i Twitteru. [A.L.]


Povezano