Objavljeno

Objavljeno i drugo izdanje časopisa za mlade “Crvena knjiga”

Časopis "Crvena knjiga" učeničkog doma Dora Pejačević

“Crvena knjiga”, peer to peer časopis za mlade, ostvario je i svoje drugo izdanje. Novinarska grupa koja je u Učeničkom domu Dora Peječević pokrenuta prošle školske godine u okviru projekta, „Volontiranje 2.0: Inovativnim volonterskim praksama do kompetencija u adolescentskoj dobi“, ove je godine dobila dodatno pojačanje. Novi urednički tim, s mentoricom iz udruge K-Zona, čitavu je školsku godinu prikupljao materijale i radio na sadržaju časopisa, kako bi svim mladima koji ga odluče prelistati ponudio i edukativan ali i zabavan sadržaj.

Crvena knjiga ustvari je neslužbeni naziv evidencijske knjige iz zbornice koja sadrži imena svih učenica te informacije o vremenu kada su odsutne, na noćenju kod prijateljica ili na izletu, a iako same učenice nisu u nju upisale ni slova, smatrale su da ih upravo ona ujedinjuje, unatoč svim razlikama, te su svome časopisu odlučile dati isto ime.

Iz sadržaja časopisa izdvajamo preporuke filmova i serija, intervjue s domskom vegankom i blogericom, intervju s poznatom blogericom Ljupkom Tanevskom i pjevačem Markom Bošnjakom, križaljku, kviz o mjesečnici te savjete o karijeri.

Časopis je dostupan i za online prelistavanje, a vjerujemo da će mladima biti odlično štivo za skori ljetni odmor.

„Crvena knjiga“ ovih dana stiže i na vrata učeničkih domova diljem Hrvatske, a možda ih inspirira da pokrenu i vlastiti novinarski tim.

Projekt ‘Volontiranje 2.0: Inovativnim volonterskim praksama do kompetencija u adolescentskoj dobi’ sufinancira Europska unija iz Europskog socijalnog fonda i Ured za udruge Vlade Republike Hrvatske. Sadržaj materijala isključiva je odgovornost K-zone.


Povezano