Objavljeno

NBC prekinuo poziv protiv policijske brutalnosti Janelle Monae

Glazbenica Janelle Monae, u petak je nastupila na jednom od serije ljetnih  koncerata na otvorenom  Today Showa, no društvenu kritiku koju je uključila u jednu od pjesama, televizijska kuća NBC nije dobro prihvatila.

Monae je izvela svoje hitove ‘Tightrope’ i ‘Yoga’, kao i novu pjesmu ‘Hell You Talmbout’, predstavljenu ranije tog tjedna, a radi se o himni za pokret #BlackLivesMatter koja poziva da se imena Erica Garnera, Michaela Browna i Sandre Bland, žrtava policijske brutalnosti, ne zaborave.

 

Nakon intervjua, Monae se popela na pozornicu i izvela produženu verziju pjesme ‘Hell You Talmbout’ koju je završavala riječima upućenima publici: “Blagoslovio Bog sve one koji su izgubili svoje živote zbog policijske brutalnosti. Želimo da bijela Amerika zna da danas hodamo uzdignute glave. Želimo da crna Amerika zna da danas hodamo uzdignute glave. Nećemo biti utišani!”, no u tom trenutku, kamera ju je prestala prikazivati, a voditeljica ju je počela nadglasavati.

Objašnjenje NBC-a bilo je da je pjesma prekinuta zbog produženog trajanja, a emisija ima točno programirane pauze za reklame.

Monae je ranije izjavila je da pjesma nosi ljutnju milijuna zbog niza ubojstva Afroamerikanaca u SAD-u, a predstavlja izazov svima koji ovaj problem zanemaruju i odlučuju se za šutnju. „Tišina je naš neprijatelj. Zvuk je naše oružje. Kaže se da pitanje živi zauvijek, sve dok ne dobije odgovor koji zaslužuje … Nećete li reći njihova imena?“ [Ž.V.] Salon


Povezano