Objavljeno

Nadežda Tolokonnikova i Maria Alyokhina ponovno uhićene

Nakon prošlotjednih vijesti o uzastopnim uhićenjima bivših članica Pussy Riota, te videa u kojem kozačka policija bičevima zaustavlja njihov performans u Sočiju, Nadežda Tolokonnikova i Maria Alyokhina ponovno su uhićene.

Ovaj put su se našle među više od 100 prosvjednika privedenih zbog “remećenja javnog reda i mira” ispred moskovskog suda. Prosvjed je organiziran u znak potpore aktivistima osuđenim na dvije i četiri godine zatvora zbog prosvjeda protiv predsjednika Vladimira Putina 6. svibnja 2012., izvještava Voice Project.

Osvrćući se na pretjeranu reakciju Kozaka, zamjenik predsjednika vlade, Dmitry Kozak je izjavio da će biti pozvani na odgovornost, ne specificirajući na koji način. Istakao je također, da su Tolokonnikova i Alyokhina došle u Soči kako bi isprovocirale konflikt s lokalnim stanovništvom.

Osim njih, u Sočiju je uhićen i Vladimir Luxuria, transrodni talijanski političar koji otvoreno podupire prava LGBTIQ osoba. Luxuria je, naime, nosio zastavu duginih boja s natpisom “Gay is OK” na ruskom. [M.M.] Pitchfork/Msmagazine…

Pogledajte video za pjesmu ‘Putin Will Teach You How to Love’.


Povezano