Objavljeno

Madrid seksualnim radnicama nudi školarine

Gradsko vijeće Madrida ponudilo je seksualnim radnicama 31 školarinu u vrijednosti od 76,500 eura pod uvjetom da se maknu s ulice i uključe u neki sustav obrazovanja.

Mjeru je odobrio Odjel za ravnopravnost, socijalna prava i zapošljavanje, a pomoći će nadomjestiti prihode koje že žene izgubiti ako prestanu pružati seksualne usluge i u rujnu krenu na edukaciju.

“Nedostatak formalnog obrazovanja i kvalifikacija faktor je rizika koji osobe može voditi u prostituciju, a pokazuje se i značajnom barijerom kod onih koji taj rad žele napustiti”, stoji u objavi Gradskog Vijeća.

Žene koje će dobiti školarinu trenutno su uključene u program Centra Concepcion Arenal, prvog društvenog centra posvećenog pružanju pomoći seksualnim radnicama koje žele napustiti taj posao. U Centru će sastaviti individualan plan za svaku od žena koji će uključivati i edukacije.

Program u Centru Concepcion Arenal i prošle su godine prošle 31 osobe, sada zaposlene kao sobarice, kuhinjske asistentice i čistačice, a ova stipendija koju nudi grad pomoći će i pri stjecanju drugih kvalifikacija.

Prostitucija u Španjolskoj nije ilegalna, no profitiranje od seksualnih usluga od strane treće osobe je protuzakonito. TheLocal


Povezano