Objavljeno

Jasna Babić: Ja sam za građanski neposluh

Gošća današnje emisije Nedjeljom u 2 novinarka Jasna Babić komentirajući situaciju u državi izjavila je: “Neću im plaćati porez. Ja ne tražim niti stalan posao, već samo svoj honorar. Ne plaćam zdravstveno osiguranje, niti socijalno jer ne znam hoće li oni kupovati nekave dionice ili ću ja dobiti skrb kakva mi treba. Ova država je prisilila ljude da budu kriminalci ili prosjaci.”

Oštra je bila prema premijerki Kosor za koju je rekla da je činjenica da nju ne zanima što potpisuje gora nego da je inteligentni kriminalac.

“Jedina stvar koja se od nje očekuje je da pročita što potpisuje. Ona kroz politiku prolazi onako kako je voda nosi. Ni za što se u životu nije morala pomučiti, izvukli su je da bi poboljšala strukturu stranke, a ono što bi prvo trebala učiniti to joj ne pada na pamet.” kaže Babić. Riječ je o izbornoj konvenciji kojom bi dokazala legitimitet unutar HDZ-a za kojeg nije sigurno ima li ga uopće.

Jasna Babić trenutačno piše za PortalOko.hr kolumnu Agramer underground [njeni prijašnji tekstovi na monitor.hr (2010), nacional.hr (2003)]. Kratak pregled razgovora donose SEEbiz.eu, index.hr, a između ostalog izjavila je da je Severina briljantna društvena junakinja, pohvalila je novu generaciju novinara te posebno Jerka Bakotina, Anu Benačić i Tinu Lakić. Razgovor je završen sa “Internet je strašna stvar. Internet ih je sve zeznuo.” Svakako pogledajte cijelu emisiju online.


Povezano