Objavljeno

Izložba otvara Pride tjedan i ne zaboraviti izaći na izbore za Homofoba i Homofrenda godine

Ove godine Zagreb Pride skida ružičaste naočale i utjelovljuje sve dugine nijanse, ni više ni manje, nego izložbom. U petak, 7. lipnja u 19 sati u Galeriji Jogurt (AKC Medika), izložba Nijanse ponosa otvara Pride Week.

Mlada-mlađa-najmlađa, visoki i niski, tetovirane i ispirsani, debele i mršavi, alternativne i mejnstrim, hipsteri, tetke, bučice, fammice, medvjedi – ponosni smo svojim tijelima i djelima. Ponosni smo jer se na drugačiji način veselimo, pričamo, šminkamo, hodamo, ponašamo, smijemo i volimo. Ponosni smo svojim hodanjem, govorom, ponosni smo kada sjedimo u tramvaju, ponosni smo kada se poljubimo, zagrlimo, dotaknemo, ponosni smo jer postojimo u svim nijansama duginih boja. Dođi kao peder, lezba, transić, trandža, bipsić, queer i svojim prisustvom pokaži da je ovo zemlja za sve nas!

Pride Tjedan održava se od 10. do 15. listopada, a cjelokupni program pogledajte ovdje.

Također, i ove godine možete sudjelovati u HomoIZBORIMA 2013 te glasovati za homofoba i homofrenda godine.

Za homofoba godine nominirani su Valentin Pozaić, desna ruka Josipa Bozanića koji je u prvom mjesecu ove godine pozvao je na novi rat kojim će demokratski poredak pretvoriti u katoličku džamahiriju, Karolina Vidović Krišto, koja je u eter nacionalne TV kuće pustila propagandni prilog Pedofilija kao temelj spolnog odgoja?, profesor Ivan Poljaković, koji je na svojim predavanjima promovirao nadriliječništvo, iznoseći primjere kako se “homoseksualna bolest” može “uspješno liječiti”.

Nominirani su također Adalbert Rebić radi izjave “Propast nam svima slijedi ako dopustimo da se i Hrvatskoj to dogodi, premda mi se čini kako ćemo se teško oduprijeti toj pederskoj uroti (…) To je dio globalnog pokreta devijantnih seksualnih manjina protiv većine”, te Josip Bozanić jer samim time što predvodi kaptolsku elitu odgovoran je za sve njihove postupke.

Za homofrenda godine nominirani su Sanja Modrić, novinarka Novog Lista koja je od prošlogodišnje Povorke ponosa napisala najmanje 20 tekstova koji se tiču LGBT tema, Vojko Obersnel, riječki gradonačelnik koji sustavno podržava LGBTIQ zajednicu, a povodom ovogodišnjeg Međunarodnog dana borbe protiv homofobije i transfobije, bio je prvi hrvatski gradonačelnik koji je s prozora svog ureda na riječkom Korzu objesio duginu zastavu.

Nenad Zakošek, dekan Fakulteta političkih znanosti, nominiran je radi javne izjave na predavanju Judith Reisman kako neće tolerirati ni tragove homofobije na svom Fakultetu, Oliver Frljić koji je radi naputka da se ukloni plakat za predstavu Fine mrtve djevojke, isti čin u javnom pismo osudio te odlučio svoju predstavu Aleksandra Zec preseliti u Rijeku. Mile Kekin ušao je u izbor za Homofrenda godine radi otvorene podrške Prideu u promotivnom spotu.

Za homofoba/icu i homofrenda/icu glasujte ovdje!

Proglašenje pobjednika/ce u kategorijama Homofrend i Homofob godine, kao i imenovanje LGBTIQ osobe godine, održat će se na Zrinjevcu 15. lipnja, nakon dvanaeste Povorke ponosa LGBTIQ osoba i obitelji Zagreb Pride 2013., koja se odvija pod sloganom „Ovo je zemlja za sve nas“.


Povezano