Objavljeno

Gagina loša romansa u sufražetskom tonu (video)

Soomo Publishing, kreativna grupa pojedinaca sa zajedničkim ciljem stvaranja inovativnih i interaktivnih nastavnih sadržaja, objavila je nedavno parodiju pjesme i spota Bad Romance koju izvodi planetarno popularna Lady Gaga.

Naslov pjesme preimenovan je u Bad Romance: Women’s Suffrage kako bi se odao počast američkoj sufražetkinji Alice Paul, kao i cijeloj generaciji hrabrih američkih žena koje su se 1920. godine izborile za pravo glasa.

Riječi pjesme su izmijenjene, a sukladno njima video prikazuje najvažnije događaje iz borbe sufražetkinja: prosvjede ispred Bijele kuće, štrajkove glađu zatvorenih aktivistica, te ključnu ulogu Harryija Burna, zastupnika Senata u Tennesseeju čiji je odlučujući glas bio presudan za usvajanje amandmana koji zabranjuje uskraćivanje prava glasa na temelju spola. Iako je Burn ispočetka mislio glasati protiv, predomislio se kada ga je majka u pismu pozvala da podrži amandman.

Soomo Publishingu ovo nije prvi video uradak jer su još 2010. godine uspješno obradili pjesmu i spot Apologize grupe One Republic. Obrađena verzija nosi naslov Too Late to Apologize: A Declaration te također na raspjevani način podučava o Američkoj deklaraciji neovisnosti i o Američkoj revoluciji.

Više na soomopublishing.com/suffrage… [T.M.]


Povezano