Objavljeno

I Madonna ima svoje otvoreno pismo

U izdanju časopisa Harper’s Bazaar za nadolazeći mjesec, Madonna kroz otvoreno pismo iskreno i smiono progovara o svojim tinejdžerskim godinama, provokativnim istupima, nekonformističkom ponašanju, religioznosti, seksualnom zlostavljanju i problemima oko procesa posvajanja djece.

Tako nas podsjeća da kao srednjoškolka nije htjela biti poput ostalih, “jer to jednostavno nije bilo cool”. Kako kaže, odbijala je depilirati noge, pazuhe i nositi šminku, te je vezala rubac oko glave poput kakve “ruske seljanke”. Željela je da se svidi ljudima, kao i njezin nekonformizam

U pismu iznosi i uznemirujuće ispovijesti o silovanju i životnoj opasnosti u kojoj se našla tijekom svoje prve godine života u New Yorku. Iako nije ispunio sva njezina očekivanja, preselila se u NY jer je osjećala da će se tamo uklopiti njezina ekscentričnost. Tijekom prvih godina života u Velikoj jabuci, Madonni su prijetili oružjem, opljačkali stan tri puta te je “bila silovana na krovu zgrade, pod prijetnjom noža”.

Nezaobilazno se dotiče svog odnosa prema religiji, pričajući o načinima na koje ju je inspirirala, od faze kada je koristila religijske simbole kao sredstvo provokacije do otkrića kabale i kontroverza koje su to popratile.

Kako kaže: “Volim provocirati, to mi je u DNK-u. Ali, devet od deset puta postoji razlog za to.”

Progovorila je i o želji za posvajanjem djece, kao i brojnim teškoćama s kojima se susretala prilikom procesa posvajanja sina Davida, kada je optužena za trgovinu djecom, i kćeri Mercy, kada je proglašena nesposobnom majkom jer se tada rastavljala od Guy Ritchieja. U oba slučaja je dobila, te na kraju zaključila: “Gledajući unatrag, ne žalim niti jedan trenutak borbe.”

Danas Madonna režira filmove i gradi škole za djevojčice u islamskim zemljama. Ističe kako je ideju o odvažnosti pretvorila u pravilo, a na kraju pisma postavlja izazov pred čitatelje/ice da se i sami usude biti smioni. [A.H.] Bust Magazine…


Povezano