Objavljeno

Francuskinje protiv web stranice za spajanje biznismena i mladih djevojaka

Pokretanje kontroverzne američke dating stranice Seeking Arrangement koja spaja bogate biznismene i tzv. sugar babies djevojke, izazvalo je zgražanje francuske javnosti i prouzročilo bijes feministkinja koje ovo nazivaju prikrivenom prostitucijom. Jednoglasno su pozvale vladu na hitno djelovanjei njenu zabranu.

Nakon lavina kritika u francuskim medijima iz Seeking Arrangementa kažu da je cilj stranice spariti one koji iz veze žele izvući međusobnu korist, odnosno imućne muškarce i djevojke u novčanom škripcu, najčešće studentice. „Zašto moderni muškarci i djevojke ne bi bili iskreni o onome što žele i što imaju za ponuditi“, pitaju se oni.

Popularnost ovog dating servisa u Francuskoj raste iz dana u dan. Le Figaro piše da se već prijavilo 40,000 francuskih sugar babies, a Le Monde citira mladu djevojku Cecile koja tvrdi da od sugar daddyja koje upozna preko stranice zaradi i do 4,000 eura mjesečno.

Feministička udruga Osez le Féminisme optužila je Seeking Arrangement za prikrivenu prostituciju. „Seeking Arrangement iskorištava tešku financijsku situaciju studenica. Umotava nasilje nad ženama u prekrasan paket,“ izjavila je glasnogovornica udruge Anne-Cecile Mailfert.

Kako je u Francuskoj predložen zakon koji bi kažnjavao potražnju seksualnih usluga, iz udruge se nadaju da će zakonodavci, pri donošenju zakona, razmotriti i ovu internetsku stranicu.

Angela Jacob Bermudo, glasnogovornica stranice, odbacila je optužbe. „Seeking Arrangement nije prostitucija. Prostitucija je kupnja seksualnih usluga za novac. Ovi odnosi ne uključuju seks. Mi smo dating servis koji spaja ljude koji dijele iste vrijednosti, poput dating servisa utemeljenih na vjeri ili zanimanju. Striktno zabranjujemo razmjenu seksualnih usluga za novac. Za mnoge djevojke ovo je odličan izbor koji im omogućava da se riješe financijskog tereta i bezbrižno koncentriraju na studij. Nije samo riječ o novcu, pomaže im i mentorstvo bogatog i uspješnog čovjeka.”

Odvjetnici smatraju da bi bilo teško pokrenuti pravni postupak protiv stranice zbog prostitucije, ali stranicu bi se moglo tužiti zbog rada na crno, izjavio je jedan odvjetnik za Le Figaro.

Nakon ksenofobnog i homofobnog ispada dvojice vozača autobusa, ovo je samo još jedan u nizu incidenata koji su ovaj tjedan uzdrmali Francusku. [A.V.] The Local…


Povezano