Objavljeno

Emma Watson nova je UN-ova ambasadorica rodne ravnopravnosti

Organizacija UN Women, objavila je početkom tjedna vijest o suradnji s Emmom Watson, britanskom glumicom koja se proslavila ulogom Hermione Granger u serijalu o Harry Potteru. Kao ambasadorica rodne ravnopravnosti glumica će promovirati kampanju HeForShe, koja potiče muškarce da se angažiraju oko rodne ravnopravnosti.

Objava ove vijesti izazvala je veliku pozornost, o čemu svjedoči činjenica da se internetska stranica UN Women nakon objave srušila, a bila je nedostupna oko 12 sati. “Ovo je moć Emme Watson”, komentirala je Elizabeth Nyamayaro iz UN Women.

Prema istraživanju UN-a, žene diljem svijeta susreću se s diskriminacijom tijekom školovanja, traženja zaposlenja i sudjelovanja u političkoj sferi, dok je u zemljama u razvoju i dalje kroničan problem nasilje nad ženama i siromaštvo koje onemogućava mladim djevojkama da se obrazuju.

Phumzile Mlambo-Ngcuka , zamjenica glavnog tajnika i izvršna direktorica UN Women, istaknula je da Emma Watson utjelovljuje vrijednosti koje promovira UN Women te da će njezina ulogu, ovaj put društvena, biti poticanje mladih ljudi na promišljanje i angažman oko rodne ravnopravnosti.

Emma Watson, koja je nedavno diplomirala na Sveučilištu Brown, izjasnila se kao feministica i često zagovarala ženska prava, uključujući ekonomsko osnaživanja, političku participaciju i dokidanje nasilja nad ženama.

„Ženska prava nešto su neodvojivo od moje biti, nešto osobno i ukorijenjeno u mom životu“, komentirala je Emma, uzbuđena zbog suradnje s UN Women. [J.J.] HuffingtonPost


Povezano