Objavljeno

Emma Sulkowicz i Lena Dunham prozvane zbog ‘lažnih’ optužbi za silovanje

Putem accounta @fakerape Tweeterom su se proširile fotografije postera koji su polijepljeni u blizini kampusa sveučilišta Columbia. Na jednom posteru je slika Emme Sulkowitz s natpisom ‘pretty little liar’ (lijepa mala lažljivica), a na drugom Lena Dunham s natpisom ‘big fat liar’ (velika debela lažljivica).

Na oba plakata pojavljuje se hashtag #rapehoax. Sveučilište Columbia nije slučajno odabrano, naime Sulkowitz je studentica tog sveučilišta, koja je u rujnu prošle godine po kampusu sa sobom počela nositi madrac, a planira ga nositi sve dok student koji ju je seksualno zlostavljao ne bude izbačen s fakulteta.

Sulkowitz je madrac nosila i na nedavnoj ceremoniji dodjele diploma, gdje joj je predsjednica odbila pružiti ruku, jer je, iako zamoljena da madrac ne nosi na pozornicu, to ipak učinila.

Dunham je već prije bila optužena da u svojim memoarima Drukčija od drugih laže o seksualnom zlostavljanju koje je doživjela par godina prije, dok je studirala na jednom drugom fakultetu.

Nitko nema informacije o autoru/ici postera, niti se autor/ica sam identificirao/la. Isti je slučaj s twitter accountom @fakerape.

Student kojeg je Sulkowitz optužila je tužio sveučilište za zlostavljanje zbog toga što je nošenje madraca dozvoljeno nakon što je unutarnja istraga slučaja pokazala da nije kriv, te da je seksualni odnos bio konsenzualan.

Gradonačelnik Los Angelesa Eric Garcetti i Samantha Power, ambasadorica SAD-a u UN, u svojim su govorima na ceremoniji dodjele diploma podržali Sulkowitzin protest madracem, te za to dobili pljesak. Sveučilište Columbia je pod saveznom istragom zbog postupanja u slučaju prijavljenog seksualnog nasilja. [L.K.] HuffingtonPost


Povezano