Objavljeno

Dnevnik Diane Budisavljević od jeseni u kurikulumu za osnovne i srednje škole

Film “Dnevnik Diane Budisavljević” redateljice Dane Budisavljević dobio je službenu suglasnost Ministarstva znanosti i obrazovanja Republike Hrvatske za uključivanje u nastavni kurikulum.

Ministarstvo je za korištenje odobrilo i predloženu stručno izrađenu metodičku pripremu nastavne jedinice “Dnevnik Diane Budisavljević i period Drugog svjetskog rata u Hrvatskoj” ocijenivši je promišljenom i s jasno određenim odgojno-obrazovnim ishodima.

Budući da je cilj uz pomoć edukativnih filmova skrenuti pozornost mladih i senzibilizirati ih na različite oblike netolerancije i diskriminacije, podupiremo uključenje filma “Dnevnik Diane Budisavljević” u redovnu nastavu u skladu s kurikulumima predmetne nastave, njegovo prikazivanje učenicima od 13 do 18 godina starosti u okviru projektnog dana ili kao školski projekt koji će ih potaknuti na promišljanje i pozitivno djelovanje u svijetu u kojem žive”, navodi se u obrazloženju odluke o suglasnosti Ministarstva znanosti i obrazovanja.

Edukativni materijali vezani uz film “Dnevnik Diane Budisavljević” dio su projekta “Dnevnik Diane Budisavljević – od filma do virtualnog muzeja” čiji razvoj je podržalo Ministarstvo kulture. Na stranici www.dnevnikdianebudisavljevic.com dostupni su, među ostalim, materijali namijenjeni nastavnicima i učenicima. Osim informacija o filmu, na toj stranici dostupni su edukativni sadržaji, a u planu je izrada dodatnih materijala na temelju mnoštva materijala nastalih tijekom višegodišnjeg istraživanja za film.


Povezano