Objavljeno

Adopta kreirala Infomapu – jedinstvenu tražilicu namijenjenu posvojiteljskoj zajednici

U sklopu projekta I ovo dijete treba obitelj, Udruga za potporu posvajanju Adopta kreirala je Infomapu, jedinstvenu tražilicu namijenjenu posvojiteljskoj zajednici, koja na jednom mjestu pruža široku paletu informacija vezanih uz posvojenje.

U prva dva tjedna rada internetska stranica zabilježila je velik interes posvojitelja/ica i osoba koje to žele postati. Tražilica  nudi široku paletu informacija, od onih o postupku posvojenja preko popisa ustanova koje organiziraju stručne pripreme za posvojenje, do grupa potpore posvojiteljima/cama, potencijalnim posvojiteljima/cama te posvojenoj djeci i mladima.

Osim što daje pregled svih relevantnih informacija prikupljenih od ustanova i udruga, Infomapa omogućuje stručnjacima/kinjama koji pružaju usluge posvojiteljskoj zajednici, da se prijave i postanu njezinim dijelom.

Pokazalo se da je upravo dostupnost informacija vezanih uz sam proces posvojenja, sustav potpore i usluga koje su im dostupne, pripadnicima/ama posvojiteljske zajednice izuzetno važna prilikom donošenja ključnih odluka, kao i prilikom suočavanja s izazovima i specifičnostima roditeljstva posvojenoj djeci, pojasnila je Petra Matković, stručna suradnica Adopte na projektu I ovo dijete treba obitelj.

Matković je dodala i kako postoji niz pitanja s kojima se suočavaju posvojene osobe, a na koja do sada nisu znale gdje dobiti odgovor.

Zahvaljujući tražilici članovi/ice posvojiteljske zajednice lako i brzo mogu pronaći traženu uslugu na sebi najbližem mjestu jer tražilica obuhvaća cijelu zemlju.

Kako bi se stručnjacima/kinjama i posvojiteljskoj zajednici kvalitetno približili/e sve prednosti Infomape, Adopta će ju detaljno predstaviti na 4. konferenciji o posvojenju koja će se u Zagrebu održati 15. i 16. travnja.

Adoptinu Infomapu možete pronaći na ovoj poveznici.

Povezano