Objavljeno

Pokrenuta kampanja za nastavak slikovnice ‘Moja dugina obitelj’

Udruga Dugine obitelji u utorak je pokrenula crowdfunding kampanju za tisak slikovnice „Moja dugina obitelj na izletu“. Već u prvih par sati od pokretanja kampanje prikupljeno je više od 40% sredstava potrebnih za tiskanje slikovnice.

Riječ je o nastavku slikovnice „Moja dugina obitelj“, koja je javnosti predstavljena u veljači 2019. godine, a koja je putem crowdfunding kampanje uspješno prikupila 337% od traženog iznosa, odnosno 10.116 dolara.

Iz Duginih obitelji napominju kako i u ovoj crowdfunding kapanji planiraju sva sva prikupljena sredstva uložiti u tisak slikovnice “Moja dugina obitelj na izletu”, koja će nakon kampanje svim zainteresiranim osobama, obiteljima i organizacijama biti dostupna na zahtjev potpuno besplatno.

Svaka slikovnica “Moja dugina obitelj” sastoji se od dvije priče – jedna o djevojčici Ani i njenoj obitelji te jedna o dječaku Roku i njegovoj obitelji. U slikovnici “Moja dugina obitelj na izletu” Ana i Roko putuju sa svojim roditeljima na izlet te upoznaju posebnosti muzeja i parka prirode. Posjet novim mjestima Anu i Roka inspirira na maštanje o njihovoj budućnosti i tome što žele biti kada odrastu, a u novoj slikovnici svoje snove dijele i s nekim novim likovima. 

Autor slikovnice “Moja dugina obitelj na izletu” je jedan od koordinatora udruge Dugine obitelji Daniel Martinović, dok ju je ilustrirao i osvježio novim vizualnim identitetom akademski slikar i ilustrator Martin Hrastić. Slikovnica dolazi u tvrdim koricama, a dostupna je na hrvatskom i engleskom jeziku. 

1000 besplatnih primjeraka nove slikovnice o duginim obiteljima – PODRŽITE NAS!

Pogledajte naš kratki video i sudjelujte u crowdfunding kampanji za tisak slikovnice “Moja dugina obitelj na izletu”, drugog izdanja u seriji slikovnica o djeci s istospolnim roditeljima! <3Poveznica na kampanju: https://www.ulule.com/dugine-obitelji/#mojaduginaobitelj

Objavljuje Dugine obitelji u Utorak, 22. listopada 2019.

„Osim što novom slikovnicom dodatno proširujemo izbor sadržaja za najmlađe o duginim obiteljima na hrvatskom jeziku, vjerujemo da njome nastavljamo podizati vidljivost te poticati dijalog koji je nužan za veću razinu poštovanja, prihvaćanja i uključenosti duginih obitelji i LGBTIQ osoba u našem društvu. Taj se cilj ponekad čini vrlo dalek i zato nam je podrška baš svake osobe i organizacije izuzetno vrijedna,“ kažu iz Duginih obitelji.

Podržati ih možete nabavom slikovnice i popratnih materijala poput društvene igre „Moja dugina obitelj na izletu“, naljepnica, bookmarkera šalica, zdjelica i bojanki za vas i vaše najmlađe ili pak dijeljenem informacija o kampanji putem vaših profila na društvenim mrežama.

Više informacija o kampanji možete potražiti ovdje.


Povezano