MAPPING THE UNSEEN,
od 4. do 9. studenog 2019.

Mapping the Unseen je umjetničko-istraživački projekt koji će se provesti u četiri zemlje: Hrvatskoj, Iranu, Bangladešu i Austriji. Sastoji se od niza umjetničkih intervencija o neviđenim i skrivenim temama, koje će se na nekoliko dana realizirati u gradovima unutar navedenih zemalja.

Ovaj projekt teži programatskom vizualnom i diskurzivnom tretmanu odabrane teme koju identificiraju i biraju umjetničke grupe koje sudjeluju na projektu. Dijelovi projekta naknadno će gostovati u Austriji kako bi se omogućila interkulturalna rasprava o relevantnosti odabrane teme. Poveznicu između dvije zemlje čini osoba koja je živjela u obje. Kao posljednji korak u projektu razvit će se virtualna web-soba. Kroz virtualno mapiranje stvorit će se umjetnički artefakt koji je izravno povezan uz temu rasprave.

Projekt pokušava odgovoriti na pitanje: kako je moguće kroz umjetničko istraživanje otvoriti raspravu i učiniti vidljivim neizgovoreno i neviđeno? Ovo je istraživanje popraćeno transdisciplinarnim kvalitativnim društvenim istraživanjem, auto-etnografijom i dubinskom hermeneutikom.

K-zona, kao lokalna partnerica na projektu, svoj je fokus odlučila staviti na LGBTIQ i queer teme, a to se odražava u raznolikom umjetničkom, diskusijskom i izvedbenom programu kojeg smo vam pripremile za tjedan od 4. do 9. studenog u YIHR.hub-u u Đorđićevoj 8/II te nekoliko drugih lokacija u gradu.

U Zagrebu će u sklopu programa sudjelovati i članice/članovi Mapping the Unseen tima: Katrin Ackerl Konstantin, Rosalia Kopeinig, Andreas Hudelist, Martina Ukowitz, Dina Ivan, Claudia Six. Više informacija o projektu potražite na: www.mappingtheunseen.com

Vidimo se!

Projekt financiraju FWF Austrian Science Fund, KWF Carinthian Economic Promotion Fund, University of Klagenfurt, Land Carinthia & show.Rooms.