Objavljeno

Online izložba “Utkano pod kožu”

Projekt “Utkano pod kožu” je skupna online izložba šest hrvatskih autorica koje su međusobno povezane temom ženskom nasljeđa. Projekt se provodi od ožujka 2021. godine od kada je svaka autorica, koristeći njoj blisku tehniku, krenula u istraživanje raznih intimnih procesa koji su im utkani pod kožu, a što je rezultiralo izložbom.

Mare Šuljak i Ivana Ognjanovac , umjetnički dvojac koji surađuje od 2018. godine su ujedno inicijatorice projekta. Predstavljaju se svojim radovima “Roze priče” gdje se svjedoči razvijanju priče o njihovih osobnim motivima i percepciji ženskog nasljeđa.

Josipa Bubaš svojim se radom “Neizbježno” bavila transformacijama iniciranim različitim procesima materije i energije pri čemu procese apstrahira i prevodi tjelesno iskustvo u sliku.

Hana Lukas Midžić se predstavlja radovima naziva “U potrazi za ženstvenim”. Potraga seodvija njenim tijelom, šumom, sjećanjima i nasljeđenim obrascima koje preispituje.

Radove “Utkani obrasci” posvećene mijenjanju perpektive, odnosno sagledavanju isuočavanju s problemima i situacijama iz perspektive iz koje si stvari dopuštamo vidjeti drugačije donosi Ana Sladetić.

Radovi naziva „Kako sam postala nevidljiva“ autorice Ksenije Španec
prate njezin put,viđenje, percepciju i očekivanja u odnosu na starost kao neizbježan dio života.

Izložbu možete pogledati na poveznici: https://utkanopodkozu.wixsite.com/o-projektu


Povezano