Poziv za umjetnice – Fierce Women WOW Cards

Umjetnica* si koja svojim radom želi podržati borbu za prava žena i rodnu ravnopravnost, te svojim kreativnim izričajem utjecati na društvenu promjenu? Pomozi nam predstaviti 30 strašnih žena iz Irske, Slovenije, Sjeverne Makedonije i Hrvatske u prvom expansion decku kartaške igre Fierce Women i učini svaku kartu originalnim umjetničkim djelom.

U K-Zoni smo 2018. godine razvile inovativnu društvenu igru Fierce Women koja svoje igrače/ice upoznaje sa ženama koje su doprinijele društvu u poljima kulture, politike, znanosti, feminizma, ljudskih prava i umjetnosti. Radi se o zabavnom, edukativnom i društveno korisnom proizvodu koji nam daje priliku da temu rodne ravnopravnosti na suptilan način uvedemo u svoje društvene krugove. S organizacijama Mesto žensk (Slovenija), Tiiiit! Inc. (Sjeverna Makedonija) i Outlandish Theatre Platform (Irska), K-zona trenutno provodi projekt Women on Women (WOW)/Žene o ženama s ciljem povećanja vidljivosti inspirativnih žena koje mijenjaju naša društva nabolje, a nema boljeg načina da to ostvarimo, nego realizacijom prvog Fierce Women WOW expansion decka.

Ovdje ti ulaziš u priču ? Tražimo umjetnice iz čitave Europe koje će portretirati 30 žena koje ćemo uključiti u ovo prvo proširenje igre.

Odaberi jednu do tri žene iz našeg popisa Strašnih žena i predstavi ju svojim jedinstvenim stilom. Osim imena strašnih žena u popisu ćeš pronaći i njihove kratke biografije te linkove s dodatnim informacijama koje mogu pomoći tvom kreativnom procesu. Važno nam je da se ilustracija ne sastoji isključivo od lica žene već da simbolički uključi u njezin rad, a inspirirati te mogu ilustracije iz originalnog decka.

Kako se prijaviti?

Natječaj Fierce Women WOW Cards otvoren je za sve umjetnice, ilustratorice i dizajnerice iz Europe. Rad koji nam pošalješ ne mora biti dovršen, za prijavu je dovoljno poslati i skicu ilustracije, a odabrane će umjetnice kasnije imati priliku dodatno raditi na svojoj ilustraciji. Također, nakon selekcijskog postupka, moguće je da odabranim umjetnicama dodijelimo i dodatne strašne žene koje će trebati ilustrirati.

>> Prijavi se putem Google obrasca najkasnije do srijede, 24. lipnja 2020. u 23:59 CET <<

Odabrane umjetnice će dobiti:

  • nagradu od 160 Eura (bruto) za svaku ilustraciju koja bude uključena u Fierce Women WOW cards expansion deck
  • tvoja ilustracija/e će biti uključena u Fierce Women WOW cards expansion deck i promovirana putem različitih kanala projektnih partnera (Facebook, Instagram, web stranice, festivali i druga događanja)
  • 5 primjeraka Fierce Women WOW cards expansion deck-a i jedan primjerak kartaške igre Fierce Women

Oduševljena sam idejom, ali nisam umjetnica, mogu li nekako drugačije doprinijeti?

Naravno! Pomozi nam doći do talentiranih umjetnica, proslijedi ovaj poziv svojim prijateljicama s kreativnom crtom ili ih označi u komentaru na našem Instagramu/Facebooku.

Još jedan način da doprineseš širem projektu Fierce Women je da podijeliš s nama tko su strašne žene koje te inspiriraju. Uvijek smo u potrazi za inspirativnim ženama iz cijelog svijeta, a ovo je tek prvo proširenje igre na kojem radimo ?

Klikni i predloži Strašnu ženu!


*Izrazi u ovome pozivu koji imaju rodno značenje, odnose se jednako na muški i ženski rod.

Projekt Žene o ženama – Women on Women sufinanciran je iz programa Kreativna Europa Europske komisije.Povezano