Objavljeno

Predstavljeni vodiči i održane šetnje stopama strašnih žena

Foto: Nina Đurđević

U lipnju ove godine, kao dio aktivnosti na projektu Women on Women (WoW) te u sklopu 15. Vox Feminae festivala, K-zona je predstavila dvojezičnu publikaciju Putevima strašnih žena / In the Footsteps of Fierce Women, urednica knjige Tihana Bertek održala je urbanu šetnju Gornjim gradom na temu ženske povijesti.

Kroz ovaj projekt željele smo mapirati ženska postignuća te ih upisati u javni prostor kako bismo dobile ravnopravniju i potpuniju sliku prošlosti i sadašnjosti. Feministički vodič Putevima strašnih žena predstavlja nastavak K-zoninog dugogodišnjeg rada na povećanju vidljivosti i promicanju rada zanimljivih i inspirativnih žena, a sadrži 22 lokacije diljem Hrvatske koje su vezane uz život i/ili djelo strašnih žena ili ženskih kolektiva.

Foto: Nina Đurđević

Naše partnerice na projektu, Mesto žensk iz Slovenije, predstavile su pak svoju knjigu pod nazivom Po svoji poti / A Path of Their Own, i to u obliku cjelodnevnog izleta autobusom. Knjiga donosi prijedloge za 25 izleta na lokacije povezane sa zanimljivim ženama i kolektivima iz slovenske povijesti.

Foto: Nada Žgank

Turu su vodile Manca G. Renko, Tea Hvala i Jasmina Jerant. Tom su prilikom Tara Gudović (K-zona) i Ivana Dragšić (Tiiiit! Inc.) ukratko predstavile vodiče za Hrvatsku i Sjevernu Makedoniju, koji su nastali u sklopu istog projekta.

Foto: Nada Žgank

Pripremile smo i besplatnu interaktivnu online mapu WoW Places koja vam može pomoći u snalaženju u ove tri zemlje. Za više informacija slobodno nas kontaktirajte na info@voxfeminae.net.

Pođimo zajedno putevima strašnih žena!

Aktivnost je održana u sklopu projekta WoW: Women on Women, kojeg sufinanciraju Kreativna Europa i Zaklada Kultura Nova te ne odražava nužno stavove donatora.

Povezano