Zbeletronove psihološke radionice: Preživjeti prekid

Zbeletron u suradnji s K-zonom i psihologinjom Lejlom Talić u četvrtak, 17. studenog, u 19 sati održava još jednu psihološku radionicu za LGBT+ zajednicu. Radionica je besplatna i odvija se u prostoru DKC Šesnaestica, u Ozaljskoj 16 (2. kat).

OPIS RADIONICE

Liječi li vrijeme zaista sve rane? Je li normalno plakati svaki dan nakon prekida? Koliko dugo treba trajati oporavak? Kad možemo započeti novi odnos? Život s bivšima – da ili ne? Trebamo li prekinuti svaki kontakt nakon prekida? Treba li nam closure da bismo se oporavili? Što kad nas netko ghosta? Jesmo li ludi, ili samo tužni?

Odgovore na ta i mnoga druga pitanja o prekidima dobit ćete na novoj Zbeletronovoj psihološkoj radionici. Prekidi bliskih veza su među najtežim i najstresnijim životnim iskustvima koja možemo doživjeti kao ljudska bića. Baš zbog toga, često ih odgađamo i izbjegavamo čak i kad smo svjesni da neki odnosi u velikoj mjeri ne ispunjavaju naše potrebe. Zbog straha od psihološke boli koja prati prekid, možemo veoma dugo izdržavati veliku psihološku bol bivanja u neispunjavajućem odnosu.

Prekidi u nama mogu probuditi sve prethodne psihološke rane koje nismo iscijelili do kraja, te unijeti veliku nesigurnost u naš život, te su nam u prolasku kroz to iskustvo neizmjerno važni svi alati koje možemo iskoristiti da si vrijeme oporavka olakšamo što je više moguće. Prekidi su psihološke rane koje traže svoj oporavak. Kao i kod tjelesnih ozljeda, neke stvari pomažu bržem oporavku, a neke ga usporavaju. Na ovoj radionici pričat ćemo upravo o tome što nam može pomoći u lakšem nošenju s prekidima, a što može otežati oporavak. Uvježbavat ćemo neke od tehnika te ćemo razbijati mitove i predrasude vezane uz proces oporavka od prekida.
Iako bolni, prekidi također u sebi nose prilike za izgradnju odnosa koji će nam u budućnosti više ispunjavati potrebe i u kojima ćemo generalno biti zadovoljniji. Na ovoj radionici fokusirat ćemo se i na to kako da iskustva iz prethodnog odnosa iskoristimo za izgradnju boljih odnosa u budućnosti. Na ovoj radionici pričat ćemo upravo o tome – kako si olakšati oporavak od prekida bilo koje bliske veze. Na radionicu možete doći ako se oporavljate od prekida bliske veze bilo romantične, bilo prijateljske, ali i ako samo razmišljate o prekidu nekog odnosa, a niste sigurni kako se nositi s razdobljem koje dolazi poslije, a naravno i ako ste samo znatiželjni naučiti nešto novo o ovoj temi.

Radionicu vodi psihologinja Lejla Talić, akreditirana kognitivno bihevioralna terapeutkinja i shema terapeutkinja u superviziji. *Zbeletronove psihološke radionice otvorene su za sve LGBTIQ+ osobe, bez obzira na njihove rodne i/ili seksualne identitete.

Više informacija o radionici možete potražiti na facebook stranici eventa.


Povezano