Edit – izrada zidnog mozaika | WoW Program

Radionica ‘Edit’ nastaje na susretu skorašnje obljetnice rođenja Edite Schubert, velikog bijelog zida Šesnaestice, hrpe keramičkih pločica iz podruma i zainteresiranih ruku polaznica i polaznika. 

Citirajući, redefinirajući i stavljajući u novi kontekst Editinu crno-bijelu skicu iz 1985. godine, proći ćemo kroz sve faze izrade keramičkog mozaika. Od tehnike uvećavanja skice na zid, preko usitnjavanja i rezanja pločica, spravljanja ljepila, planiranja i dogovaranja odnosa boja i površina, lijepljenje mozaika do konačnog fugiranja i čišćenja čitave površine mozaika.

Za radionicu je potrebna udobna obuća i odjeća koju vam neće biti žao zaprljati. Sav pribor i materijali osigurani su od strane organizatora.

Radionica će se odvijati u tjednu od 7. do 11. lipnja,
u terminima od 11 do 17h sati,
u Šesnaestici (Ozaljska 16 / II).

Prijave na radionicu: festival@voxfeminae.net


Nikolina Manojlović Vračar rođena je 1976. u Zagrebu, gdje je 2001. godine diplomirala slikarstvo u klasi prof, A. Rašića na nastavničkom odjelu Akademije likovnih umjetnosti. Članica je HDLU-a i HZSU-a i HDKDM-a. Status samostalne multimedijalne umjetnice stekla je izlažući samostalno i sudjelujući na skupnim izložbama, baveći se land-artom, urbanim intervencijama i performance-ima.

Od 2006.  piše scenarije i vodi emisiju ‘Ninin kutak’ u sklopu programa za djecu i mlade pri HRT-u. Autorica je nagrađivanih zbirki pjesama i slikovnica za djecu. Sudjeluje na književnim susretima i festivalima (suradnja s festivalom Pazi knjiga!, organizacijom Knjiga u centru, nakladom Mala zvona…). 

Autorica je mnogih zidnih mozaika i murala izvedenih na javnim i privatnim površinama. Zadnjih desetak godina u sve projekte izrade velikih zidnih mozaika nastoji uključiti i lokalnu zajednicu ili neku drugi skupinu korisnika javnog prostora.

Voditeljica je umjetničke organizacije Artomobil koja je uvrštena u očevidnik kazališta pri Ministarstvu kulture. Surađuje i s drugim kazalištima oblikujući scenografije i rekvizite (lutkarsko kazalište Za bregom, Teatar Puna kuća, Kozlići). Kao edukator, surađuje s mnogim organizacijama na programima obrazovanja i njegovanja likovnog, scenskog i književnog izraza.

Od 2020. specijalizantica je na Sveučilištu Josipa Jurja Strossmayera u Osijeku na Poslijediplomskom specijalističkom studiju kreativne terapije, smjer Art terapija.


Aktivnost se održava u sklopu projekta WoW: Women on Women, kojeg sufinanciraju Kreativna Europa i Zaklada Kultura Nova.


Povezano